Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Elvis, een zoutwaterkrokodil, verwondt een trainer terwijl hij zijn tanden laat behandelen

Elvis, een zoutwaterkrokodil, verwondt een trainer terwijl hij zijn tanden laat behandelen

Een tandheelkundige operatie aan een zoutwaterkrokodil veranderde bijna in een tragedie in een Australisch park. Het monster worstelde hevig en verwondde een van de vijf trainers die verantwoordelijk waren voor het immobiliseren ervan.

Elvis, een zoutwaterkrokodil van een halve ton, heeft de verzorgers van het Australian Reptile Park, nabij Sydney, in moeilijkheden gebracht. Het dier had een kaakinfectie en moest deze week geïmmobiliseerd worden voor een operatie. Maar alles verliep niet zoals gepland, zoals te zien is in een video die het park op woensdag 10 april plaatste.

Nadat ze het ongeveer vijf meter lange dier uit het water hadden gehaald, plaatsten de verzorgers een wig tussen zijn kaken om het open te houden en zo een röntgenfoto te maken.

“Ernstig gevaar”

Het enige dat overbleef was Elvis volledig immobiliseren voor de duur van de procedure. Daarom is er geen andere oplossing dan erboven te klimmen. “Als we op hem springen, is dat omdat we hem niet volledig in slaap brengen of bewusteloos slaan. Dat is de enige manier om een ​​dier van die omvang onder controle te houden”, legt Billy Collett, operationeel directeur van het park, uit in de video.

Australische media bevestigden dat “de enorme krokodil spierverslappers kreeg in plaats van verdoving, omdat dit veiliger is voor de krokodil, maar gevaarlijker voor de verzorgers.” Nieuws.com.

De zeven verzamelde genezers waren niet genoeg. Zoals te zien is in de video van het Australian Reptile Park, worstelde het reptiel hevig, waardoor de wig die zijn kaak blokkeerde in het rond vloog.

“Het hout kwam los, vloog naar buiten en raakte me frontaal in de zijkant van mijn hoofd”, zei Billy Collett. “Op dat moment wist ik dat ik daar weg moest. Mijn team en ik liepen ernstig gevaar. ” .

De trainers trokken zich terug voordat ze een tweede, succesvollere poging deden, vooral dankzij de injectie van een nieuwe dosis relaxantia. Uiteindelijk liet Elvis een van zijn tanden verwijderen en verbeterde zijn gezondheid.

READ  Hugo Clément belicht de excessen van het massatoerisme

“Ik ben het team erg dankbaar voor hun snelle reactie en dat we er allemaal heelhuids uit zijn gekomen”, vertelde een opgeluchte Billy Collett aan News.com.

Meest gelezen