Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Elon Musk zegt dat hij overweegt te stoppen en zijn Tesla-aandelen blijft verkopen

Op Twitter ontving het bericht van de CEO van SpaceX, dat meer dan 65 miljoen abonnees heeft, 237.000 “likes”.

Elon Musk, president van elektrische autofabrikant Tesla, zei vrijdag dat hij denkt “ontslag nemenEen paar uur later worden de aandelen in het bedrijf weer verkocht. “Ik overweeg om te stoppen met roken om fulltime influencer te worden, wat vinden jullie ervan?Elon Musk vroeg meer dan 65 miljoen volgers op Twitter in een schijnbaar sarcastische post en kreeg 237.000 vermeldingen.ik hou van».

Naast het leiden van Tesla, is Elon Musk CEO van exploratiebedrijf SpaceX, dat hij in 2002 oprichtte. De dag voor zijn tweet had ’s werelds rijkste man iets meer dan 934.000 aandelen Tesla opgegeven, volgens documenten die bij de Amerikaanse aandelen zijn ingediend Regulator, Securities and Exchange Commission. Dit vertegenwoordigt een totaal van ongeveer $ 963 miljoen. De zakenman oefende ook zijn recht uit om 2,2 miljoen aandelenopties terug te kopen tegen $ 6,24 per aandeel.

Vorige peiling in november

Elon Musk lanceerde in november een Twitter-enquête om erachter te komen of hij 10% van zijn aandelen in het bedrijf zou moeten verkopen. De meerderheid van de kiezers gaf aan te steunen. Veel waarnemers merkten toen op dat een deel van het verkoopbedrag waarschijnlijk door de Tesla-chef zou worden gebruikt om zijn belastingen te betalen.

READ  Burgemeester zegt ongeveer 22 miljard euro om inflatie te compenseren

Sinds de onderzoeksresultaten zijn meer dan 11 miljoen aandelen Tesla verkocht. Hij zou de op Twitter genoemde drempel van 10% bereiken als hij nog eens 6 miljoen zou verkopen. Op Wall Street daalde het Tesla-aandeel 0,8% tot $ 996 in pre-open elektronische handel.

zie ook – Ontdek Tesla Bot, het nieuwe metalen robotproject van Elon Musk