Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Elon Musk wil ontbossing bestrijden en de Amazone verbinden

SpaceX, eigendom van miljardairs, zal satellietinternet verspreiden over het Amazone-regenwoud, wat ook zal helpen bij het opsporen van illegale ontbossing.

De Amerikaanse miljardair Elon Musk kondigde vrijdag in Brazilië de lancering van het “Programma” aanmilieu ControleAmazon en het verbeteren van de internettoegang, voor een ontmoeting met president Jair Bolsonaro. “Ik ben erg verheugd om in Brazilië te zijn om Starlink te lanceren voor 19.000 afgelegen scholen op het platteland en voor milieumonitoring van het Amazonegebied.‘S Werelds rijkste man, eigenaar van het ruimtebedrijf SpaceX en automaker Tesla, tweette.

In november kondigde de Braziliaanse regering onderhandelingen aan voor SpaceX om satellietinternet te verspreiden over het Amazone-regenwoud en om illegale ontbossing op te sporen. De ontmoeting tussen de Braziliaanse president en de miljardair vond ’s ochtends plaats in een luxe hotel in Porto Velez, zo’n 100 kilometer van São Paulo. “Omdat we van plan zijn de Amazone te verbinden, hebben we een van ’s werelds grootste zakelijke leiders (naar Brazilië) gehaald om ons te helpen met deze missie.De Braziliaanse minister van Communicatie, Fabio Faria, kondigde op Twitter een bericht aan, geïllustreerd met twee foto’s van hem naast Elon Musk, in het hotel in kwestie.

Journalisten op een afstand van de faciliteit bleven omringd door een belangrijk veiligheidsapparaat, merkte het AFP-team op, dat president Bolsonaro bij aankomst snel uit de auto zag stappen om de commandotroepen te begroeten voordat hij het hotel binnenging. En donderdagavond kondigde hij aan dat hij naar een persoonlijke ontmoeting ging.SpreidingIn São PauloMet een heel belangrijk persoon bekend over de hele wereld“. deze persoon “Komt Amazon helpen”, identificeerde de president in zijn live-wekelijks op sociale netwerken.

READ  Na salmonellose brak een nieuwe controverse uit tegen Ferrero

Strijd tegen ontbossing

De Amazone is een hot topic in Brazilië en in de betrekkingen van dat land met de internationale gemeenschap. De ontbossing is sterk toegenomen onder de regering van Bolsonaro, die wordt beschuldigd van het aanmoedigen van straffeloosheid voor goudzoekers, boeren of houthandelaren die illegaal regenwoud kappen.

Voor Bolsonaro is deze bijeenkomst positief, omdat ze zouden moeten praten over het verbeteren van het toezicht in de Amazone.Oliver Stoenkel, hoogleraar internationale betrekkingen bij de Getulio Vargas Foundation, vertelde AFP. “Maar het is vooral een retoriek van een façade, specialisten zijn van mening dat het probleem van ontbossing niet een gebrek aan monitoring is, het Braziliaanse systeem is erg ontwikkeld. Het probleem komt voort uit het gebrek aan tussenkomst van milieuregelgevers‘, hij voegt toe.

Volgens een studie van de collectieve NGO Mapbiomas kwamen milieubeschermingsinstanties in de regering van Bolsonaro tussenbeide nadat minder dan 3% van de ontbossingswaarschuwingen werden gedetecteerd door de satellieten van het huidige monitoringsysteem.

Twitter overname

Elon Musk werd een held voor de Poolse clan toen hij vorige maand zijn voornemen aankondigde om Twitter te kopen en beloofde minder restrictieve matiging in naam van de vrijheid van meningsuiting. Jair Bolsonaro is erg actief op sociale netwerken en heeft verschillende van zijn berichten, ook op Twitter, zien verwijderen vanwege verkeerde informatie.

O Globo gaf aan dat de bijeenkomst zal worden gehouden in aanwezigheid van twee ministers, de heer Faria en minister van Defensie Paolo Sergio Nogueira, evenals 13 bedrijfsleiders, waaronder de hoofden van de grote telecombedrijven van het land.

READ  SNCF. Het TER-verkeer werd op dinsdag 9 november ernstig verstoord in de Elzas

SpaceX lanceerde medio februari een tweede zending van ongeveer 50 Starlink-satellieten om klanten over de hele wereld internetconnectiviteit te bieden. Starlink geeft inwoners van gebieden die niet bediend worden door vaste en mobiele netwerken toegang tot snel internet via duizenden kleine satellieten. Elon Musk heeft een fortuin dat door het tijdschrift Forbes wordt geschat op 230 miljard dollar. En hij had onlangs zijn voornemen aangekondigd om de sociale netwerksite Twitter te kopen voor $ 44 miljard, alvorens dit project op te schorten op voorwaarde dat het gegevens zou verkrijgen over het percentage nepaccounts.