Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Elimineer koolstofdioxide, wat een belangrijke hefboom is tegen de opwarming van de aarde

Elimineer koolstofdioxide, wat een belangrijke hefboom is tegen de opwarming van de aarde

De IJslandse voorpost van de Zwitserse start-up Climeworks legt CO2 live vast2 in de omringende lucht om het in de grond op te slaan. Omslagafbeeldingen / ABACA

decadentie – Naast het verminderen van emissies, moet de focus liggen op innovatie om bestaande voorraden weg te werken.

Verminderen CO2 uitstoot Noodzakelijk om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Maar dit is niet genoeg. We moeten ook ons ​​uiterste best doen om de kooldioxidevoorraden uit te bannen. Bossen, stroomgebieden, veenmoerassen… Bestaande projecten zijn momenteel grotendeels ontoereikend om de mondiale klimaatdoelen te halen, studie over “De staat van de verwijdering van kooldioxideOnder leiding van de Universiteit van Oxford.

Elk jaar wordt ongeveer 2 miljard ton koolstofdioxide uit de atmosfeer verwijderd, voornamelijk dankzij bossen, terwijl de wereldwijde uitstoot 40 miljard ton bedraagt. Investeringen in nieuwe technologieën voor het verwijderen van koolstofdioxide2 Groeit niet snel genoeg. Overheden hebben 4,2 miljard dollar geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling om kooldioxide te verwijderen2 Sinds 2010 is China, zoals vaak het geval is, zeer aanwezig in deze nieuwe technologieën. Beijing registreerde een derde van de patenten.

In december heeft het ministerie…

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 73% om te ontdekken.

Je vrijheid ontwikkelen is je nieuwsgierigheid ontwikkelen.

Lees je artikel verder voor € 0,99 voor de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  Griekse archeologische vindplaatsen, waaronder de Akropolis, zijn tot en met zondag elke middag gesloten