Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Elektriciteit: Spaanse leverancier Iberdrola trekt zich terug bij duizenden Franse klanten

Elektriciteit: Spaanse leverancier Iberdrola trekt zich terug bij duizenden Franse klanten

gepubliceerd

Modernisering

Frankrijk 2
Artikel door

A. Sylvain, L. Le Moigne, A. Tranchant – Frankrijk 2

Frankrijk tv’s

De stijging van de elektriciteitsprijzen heeft de Spaanse leverancier Iberdrola zojuist tot een verbazingwekkende beslissing gemaakt, aangezien de belangrijkste concurrent van EDF in Frankrijk besloot duizenden contracten voor Franse klanten te beëindigen en hen te adviseren contact op te nemen met een andere leverancier.

Iberdrola, de belangrijkste concurrent van EDF in Frankrijk, heeft honderdduizenden klanten in ons land. Klanten die een paar dagen een brief hebben ontvangen waarin de Spaanse exploitant wordt uitgenodigd om het elektriciteitscontract zo snel mogelijk op te zeggen. Bezorgde internetters uitten hun ongenoegen op zaterdag 20 augustus. “Het was echter Europa dat de openstelling voor concurrentie dwong om het EDF-monopolie te doorbreken”Iemand zei.

De teams van France Télévisions namen telefonisch contact op met de verkoopafdeling van Iberdrola. Het is heel duidelijk: het nodigt zijn klanten uit om van leverancier te veranderen. De exploitant heeft toegezegd zijn klanten lage prijzen te garanderen. Kan niet doorgaan, schakel uit.

nieuwsonderwerpen

In de omgeving van nieuwsbrief

Team van de week

 • Hoofdredacteur

  Thomas Horo

 • Plaatsvervangend hoofdredacteur

  Regis Pauline en Margo Manier

 • editor

  Ann Laurie Keeler en Paul Miskus

 • grappenmaker

Weekendteam

 • Hoofdredacteur

  Frank Gennauzzo

 • Plaatsvervangend hoofdredacteur

  Irene Benefis, Willy Gouvel en Jean-Francois Meunier

 • editor

  Jean-Louis Godin

 • grappenmaker

Nieuwsbrief abonnement

Nieuwsbrief abonnement

Artikelen over hetzelfde onderwerp

Gezien vanuit Europa

Franceinfo-kanaal selecteert dagelijkse inhoud van Europese audiovisuele media, leden van Eurovisie. Deze inhoud wordt gepubliceerd in het Engels of Frans.