Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Elektriciteit: hoe weet u of uw huis deze winter wordt afgesneden als een last uitvalt?

Bij hoogspanning op het elektriciteitsnet deze winter behoudt de RTE-beheerder zich het recht voor om gebruik te maken van lastscheiding. Deze eenmalige bezuinigingen zijn een laatste redmiddel om een ​​”black-out” te voorkomen. Als er in uw regio spanning wordt gemeld, hoe weet u dan of uw accommodatie wordt getroffen door een mogelijke stroomstoring?

Als er momenteel geen teken is van een strenge winter, synoniem voor grote spanningen op het elektriciteitsnet, is RTE voorzichtig en verbergt het gebrek aan zichtbaarheid voor de beheerder niet na de tweede twee weken van november.

Als de spanning op het Franse elektriciteitsnet te hoog is en de geplande beschermingsmaatregelen onvoldoende blijken, kunnen de spotverlagingen van twee uur als laatste redmiddel ingrijpen.

Tijdens een conferentie over modusdecodering hebben RTE en Enedis op donderdag 27 oktober de voorwaarden uiteengezet waaronder deze payloads worden vrijgegeven, die, Ze specificeren: “Er wordt van tevoren geen plan gemaakt.”

Drie dagen te verwachten

AJ-3 Als we vanaf de RTE-kant een mogelijke situatie van zeer hoge spanning zien die ertoe zou kunnen leiden dat we de belastingen loskoppelen, zullen we een rode Ecowatt signaleren”, legt Jean-Paul Robin, Executive Director of Electrical System Operation Customers bij RTE, uit.

Onlangs lanceerde de regisseur al met Ecowatt de “Electricity Weather Forecast”, waarmee de Fransen hun positie kunnen bepalen in relatie tot de spanning in het netwerk van hun plaats van leven. “Dit geeft iedereen de tijd om zich bewust te zijn van dit gevaar en te organiseren en afspraken te maken.”

“Dit is een rode vlag” Dan wordt het bevestigd of omgekeerd op de D-2 en dan De laatste stap in D-1de dag voor de mogelijke cut-off. “De dag ervoor, dus ongeveer 17.00 uur” Als het rode sein wordt bevestigd, organiseren we een plan om de belastingen los te koppelen die naar de distributeur worden gestuurd dat in een zeer korte tijd zal worden vertaald praktische weg naar Enedis op de middenspanningslijnen getroffen vandaar de consument”, legt Jean-Paul Robin uit.

Daarna nam Enedis de operatie over: “Toen we ’s avonds opdrachten kregen van RTE, Dit vertalen we naar gebieden die in deze periode gekort worden. We selecteren het programma en het wordt beschikbaar gesteld op de My Ecowatt-website 21:30 uurThierry Soudret, Director of Operations and Systems bij Enedis legt uit.

READ  Auto-Moto-tests: vind onze volledige verwerkingsmethode

Ik weet precies of je wordt vermoord

Concreet kun je om 21.30 uur, als je in de rode zone op de Ecowatt bent, zien of je de volgende dag bezuinigingen krijgt. Hoe ? “Het zal nodig zijn Ga naar de siteEn de U kunt een adres invoeren en zien of het wordt beïnvloed door een snee of niet Bovendien zal er een kaart worden getoond van de afdelingen die bij dit perceel betrokken zijn”, definieert Thierry Soudert.

Bovendien is deze informatie voor iedereen toegankelijk, en dankzij de voorspellingen die Ecowatt de dag ervoor en de dag ervoor heeft vrijgegeven, hoeft niemand verrast te zijn. U kunt zich ook registreren om sms-alerts te ontvangen. Ga hiervoor naar de site www.monecowatt.fr Vul het registratieformulier in voor de dienst “Veiligheid Snijden”.