Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Einde van geplande vaccinatievergunning in Quebec, Canada versoepelt gezondheidsbeperkingen aan de grenzen

‘Het is tijd om onze aanpak te herzien’zei de federale minister van Volksgezondheid. Op dinsdag kondigde Canada de versoepeling van de gezondheidsbeperkingen aan zijn grenzen aan en in het bijzonder het beëindigen van de vereiste om een ​​polymerasekettingreactietest te ondergaan om het land binnen te komen, terwijl Quebec geleidelijk zijn vaccinpaspoort zal opgeven.

Het land deed ook zijn aanbeveling om reizen naar het buitenland te vermijden, op een moment dat het land al meer dan twee weken wordt uitgedaagd door antisanitaire maatregelen.

Vanaf 28 februari hoeven gevaccineerde reizigers bij binnenkomst in Canada geen negatieve PCR-test in te dienen. dat ze U heeft de mogelijkheid om een ​​snelle antigeentest of een moleculaire test te gebruiken.en kunnen ook willekeurig worden getest wanneer ze aankomen. “Volledig gevaccineerde reizigers die wachten op een willekeurige testuitslag hoeven niet meer in quarantaine tijdens het wachten op de uitslag.”zei minister van Volksgezondheid Jean-Yves Duclos, die deze faciliteiten rechtvaardigde met het feit dat: “Omicron Piek” Die is eind januari goedgekeurd.

Canada heft vanaf eind februari ook de beperkingen op de toegang van 12-jarigen met gevaccineerde volwassenen op. Ze hoeven zich niet langer te isoleren bij het betreden van Canadees grondgebied.

En in Quebec maakte de minister van Volksgezondheid van de Franstalige provincie dinsdag van zijn kant bekend Geleidelijke intrekking van het vaccinatiepaspoort Voor 14 maart. Dit paspoort was in de provincie verplicht om naar de bioscoop, restaurant of sportschool te gaan maar ook om alcohol te kopen of naar een warenhuis te gaan (behalve voor boodschappen).

READ  Journalist zwaargewond door schoten in Amsterdam

Quebec heeft sinds het begin van de Omicron-golf zeer strikte maatregelen ingevoerd, waarbij privébijeenkomsten in januari werden verboden en alle restaurants, bioscopen en theaters werden gesloten. Ze werden geleidelijk opgevoed.

Iets meer dan een maand geleden had de provincie overwogen om alleen een nieuwe belasting op te leggen aan niet-vaccinators die vertegenwoordigers van Een financiële last voor alle QuebecersDe premier van Quebec, François Legault, zei een paar dagen later voordat hij zich terugtrok.