Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Eerbetoon aan Celine DeLoisarch

Futura rouwt om de verdwijning van journalist Céline DeLoischer, pen van groot talent, met een scherpe blik, die nooit een goed onderwerp heeft gemist. We zijn allemaal verbijsterd door dit droevige nieuws. De hele redactie van Futura steunt zijn familie in deze verschrikkelijke beproeving en betuigt hem al hun oprechte deelneming.

met grote pijn De redactie vernam het overlijden van onze collega Celine De Losarch Hij overleed op 17 december na een lang ziekbed. We missen een geweldige journaliste die gepassioneerd was door haar vak, en een geweldige kerel, vrijgevig, vechter, die altijd probeerde haar gevoel voor humor te behouden ondanks de vreselijke ervaringen die ze doormaakte.

Bezorgd door de wetenschappelijke vragen van onze tijd, wijdde Celine al haar tijd aan het schrijven van haar nieuwsartikelen, het uitvoeren van enquêtes, het interviewen van de belangrijkste spelers op het gebied van gezondheid en innovatie, door altijd geïnteresseerd te zijn in de meest uiteenlopende onderwerpen en door haar voortdurend te leiden met nieuwsgierigheid en de zoektocht naar betekenis. Gedurende al die jaren hebben haar artikelen een welverdiend succes gehad op alle gebieden waarin ze heeft gewerkt. waren mijn favoriete columns” vreemde patiënt ” En ” homo wetenschap ». Celine wil iedereen de sleutels bieden om de wereld en ons dagelijks leven te begrijpen en heeft veel Q&A’s geschreven, altijd verwijzend naar fundamentele en belangrijke onderwerpen.

Inspect Futura is een hoog aangeschreven journalist vanwege haar talent en schrijven, en een levendige en attente geest die we graag hadden willen delen. Ondanks haar ziekte werkte ze onvermoeibaar, met doorzettingsvermogen en met hetzelfde geluk.

READ  Macron stelt een voorvaldrempel in op 200 waarboven remactie kan worden ondernomen

We wensen jullie allemaal een heel mooie reis op deze andere plek waarvan we hopen dat ze gevuld zal zijn met geluk en zoetheid, voor degenen onder jullie die zoveel hebben geleden in je lichaam, en een nieuwe, helderdere horizon. We zullen je heel erg missen.

Onze gedachten zijn bij zijn familie en dierbaren bij deze eindeloze beproeving.

Xavier Demeersman, Guillaume Josse en het hele team

Enkele berichten van de redactie

“Celine, dit overkomt me niet vaak. Maar vandaag schieten woorden me te kort… wat zal ik je missen. We hebben niet altijd dezelfde mening gedeeld. Weet je. Maar zo verrijkt het leven. Van al deze afwijkende meningen meningen. En jij hebt mij beïnvloed.’ Zonder twijfel.

Ah zeker, je had een persoonlijkheid! Maar bovenal had je al die eigenschappen die je tot een uniek persoon maakten in deze sterfelijke wereld: intellectuele eerlijkheid, enthousiasme en misschien wel het belangrijkste voor mij. ogen, verlegenheid. Gefeliciteerd dat je de cursus kunt voortzetten. Op het goede pad blijven! “

Natalie Mayer

“Celine, we zullen je snelle humor, nieuwsgierigheid en nog minder energie die je elke dag aan het schrijven hebt besteed nooit vergeten. Lezen zal een eeuwig plezier zijn, petje af! Beste Celine voor de diversiteit en veelheid aan teksten die de lezer hebben verlicht. Hoe laat je niet ontroeren door je waardering en je plotselinge vertrek dat een leegte tussen ons zal achterlaten. Ik hoop dat je wordt geleid. Je reis naar het oneindige waar ik je wens, een ster tussen de sterren.’

Suzanne Lapuze

READ  Het einde van de historische knokkelkoortsepidemie in Guadeloupe

“Celine, ik heb je ontdekt tijdens onze discussies, vooral toen we het hadden over fotografen, je ideeën voor diavoorstellingen, en je hebt altijd originele dingen kunnen vinden. Je bent een zonnig persoon, een mooi persoon, afstand en je ziekte hielden ons tegen “

Agnes Bugin

“Celine was in staat om over elk wetenschappelijk onderwerp te schrijven en te publiceren, een echt Zwitsers zakmes! Ik werd getroffen door de diversiteit van haar kennis, een pure en moeilijke zelfkennis. Natuurlijk had ze soms tegenstanders. Zijn schrijven deed niet onverschillig laten. Maar het was eerlijk en waarheidsgetrouw. Een persoonlijke hel, een verdomd karakter zelfs! Dat is zeker, maar we vergeven hem veel omdat naast hem patroonFeather, het was een zware klus. Ze had een talent voor het vinden van onwaarschijnlijke onderwerpen. Ze leek tien keer rond de aarde te cirkelen op zoek naar een origineel idee terwijl we sliepen.

Dankzij internet kon ze de wereld overzien… haar manier van leven onder de levenden. Door de jaren heen is er een gevoelige, zachte, gepassioneerde, vurige, aanhankelijke persoonlijkheid door haar lijnen verschenen … korrelig.

Celine, ik kan het niet geloven, een paar dagen geleden… Ik heb je artikelen ingeleverd… Het laatste artikel dat ik over je las ging over die kleine bijen die leven onder tonnen as na vulkaanuitbarsting.

U zult overleven door uw artikelen. “

Jesslyn Lucille

“Celine, je had een talent voor het vinden van originele en relevante onderwerpen. Zodra ik de titel en de haak las, wist ik dat ik een van je artikelen aan het lezen was. Je stijl was onmiskenbaar. Je was even conservatief als ijverig, maar je wist ook je punt met enthousiasme te verdedigen. “Onze uitwisselingen waren altijd hartelijk en het spijt me dat het er zo weinig waren. Je vertrek heeft me sprakeloos gemaakt, maar je woorden zullen er altijd zijn.”

Julie Kern

READ  Wetenschappers zoeken naar genen voor ernstige gevallen

« Ik was geschokt toen ik hoorde van het plotselinge overlijden van Celine. Zeker in het begin Epidemie In 2020 vertelde ze me dat ze aan een chronische ziekte leed, maar geheim hield over haar aard en het leek me ongepast om meer te weten. Van de weinige uitwisselingen die we soms hadden, afgezien van die welke openbaar waren met andere leden van Futura, wilde hij soms natuurkundige punten controleren en geologie Met mij. Dus ik aarzelde niet om haar te verdedigen Twitter Toen iemand beweerde – ik zal zwijgen – stal ze haar artikelen. Celine’s integriteit en vaardigheden waren zonder twijfel voor mij.
We zullen haar allemaal missen.
»

Laurent Sacco

Om te lezen en te herlezen: de records die ik graag schreef (keuze van de redactie)

Sommige van haar artikelen uit 1500 schreef ze!

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?