Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een week voor de presidentsverkiezingen verdedigt Erdogan zijn staat van dienst en valt hij de oppositie gewelddadig aan

Een week voor de presidentsverkiezingen verdedigt Erdogan zijn staat van dienst en valt hij de oppositie gewelddadig aan

Een week voor de cruciale verkiezingen in het land is het contrast opvallend. Het gaat niet om het aantal mensen – honderdduizenden – dat naar de twee grote bijeenkomsten van de belangrijkste kandidaten voor het Turkse presidentschap in Istanbul, demissionair president Recep Tayyip Erdogan en zijn tegenstander Kemal Kilicdaroglu, is gekomen, maar om de essentie en inhoud van de toespraken.

Voor zover de oppositiecoalitie een verscheidenheid aan tonen liet zien en haar zes leiders op zaterdag 6 mei verliet, gaven zij op hun beurt een reeks standpunten over de staat van de natie met verschillende recepten en voorstellen, zoals de man die nog steeds sterk. Ankara monopoliseerde de microfoon meer dan anderhalf uur alleen, de volgende dag, op de landingsbaan van de oude luchthaven Atatürk, en hield een toespraak die eerder oorlogszuchtig dan politiek was, soms verward en belast met een paar eenvoudige formules. Erdoğan lijdt onder grote omstandigheden, maar hij lijkt niet uit zijn polariserende retoriek te kunnen breken.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees In een ontmoeting met Kemal Kilicdaroglu, de kandidaat die de Turkse president uitdaagt: “Aardappelen, uien, dag Erdogan!”

Zondag 14 mei gaan we mensen die je kent met pensioen.De Turkse president kondigde zijn aanwezigheid aan “1,7 miljoen mensen zijn hier vandaag”. De menigte kwam, van alle generaties bij elkaar, met veel familieleden, kleine kinderen of in groepjes jonge mannen. De overgrote meerderheid van de meisjes en vrouwen draagt ​​in ieder geval een hoofddoek en soms een volledig zwarte sluier. Veel mannen dragen ook een baard en Ikhwan-tulband of tariqa. In de enorme parkeergarages worden minstens 10.000 bussen gehuurd van de 39 gemeenten van de stad, volgens de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling, de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling, opgericht door Recep Tayyip Erdogan in 2001.

READ  Een "voormalige generaal" in het Amerikaanse Korps Mariniers is deels Wagner, beweert Prigozhin

Vervolgens joeg de kandidaat om hem op te volgen de oppositie door de massa’s uit. Kilicdaroglu gaat om met terroristen en we zullen niet toestaan ​​dat hij het land verdeelt.Hij benadrukte, verwijzend naar de steun die zijn tegenstander kreeg van de Democratische Volkspartij (links en pro-Koerdisch), die de president ervan beschuldigt banden te hebben met militanten van de PKK.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Verkiezingen in Türkiye: De twee kampen zijn 12 dagen voor de verkiezingen steeds meer gepolariseerd

De campagnebus van de burgemeester van Istanbul werd gestenigd

“In eenentwintig jaar hebben we gezorgd voor banen en hebben we 21 miljoen mensen in staat gesteld de kost te verdienen met hun arbeid. We hebben 10,5 miljoen nieuwe huizen gebouwd en gezinnen voorzien van huizen.”En hij vervolgde, voordat hij het budget van zijn tegenstanders verpletterde: Ze plantten niet eens een boom of legden geen enkele steen. We hebben dit land hervormd. » En om toe te voegen: Toen je je dienaar koos [à la mairie d’Istanbul en 1994]En Er was geen water in de wijken en er lagen bergen afval. We plaatsen overal fitnessapparatuur en sluiten 1,25 miljoen woningen aan op aardgas. Het is ons gelukt, vertel ze er alles over! » staande ovatie.

Je hebt nog 38,69% van dit artikel te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.