Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een vijf jaar durend onderzoek door de nazi’s onthult Anne Frank en haar familie

primair
Na vijf jaar onderzoek heeft een internationaal team van onderzoekers maandag hun bevindingen gepubliceerd.

Een team van internationale onderzoekers heeft maandag de naam onthuld van de man die Anne Frank en haar familie in 1944 zou hebben aangeklaagd en volgens rapporten het adres van hun onderduikadres aan de nazi’s had doorgegeven. Avond. Volgens hen heeft de joodse notaris Arnold van den Berg het adres van het achterhuis bekendgemaakt. Onze collega’s legden uit dat hij “mogelijk een lijst met onderduikadressen heeft gestuurd naar de Sicherheitsdienst (de SS-wetshandhavingsinlichtingendienst) in ruil voor de bescherming van zijn gezin”.

De onderzoeken werden uitgevoerd over een periode van vijf jaar, waarin het team “de meest geavanceerde onderzoekstechnieken gebruikte, honderdduizenden documenten in acht landen onderzocht en 70 mensen interviewde.” Hun conclusies zijn getranscribeerd in het boek “Het voirad van Anne Frank” (“Wie heeft Anne Frank verraden?”), dat woensdag in Frankrijk verkrijgbaar zal zijn.

Een briefje in de brievenbus

“Veel elementen ondersteunen deze hypothese”, zegt hij. Avond. Otto Frank (vader van Anne) kreeg na redactie een briefje in zijn brievenbus: “Uw proefplaats in Amsterdam is destijds gemeld aan de Jüdische Auswanderung Amsterdam (de instantie die de deportatie van joden organiseerde, nota van de redactie), Euterpestraat, door A. Van den Berg.”

Maar waarom zei Otto Frank niets? “Rechercheurs nemen aan dat hij zelfs probeerde de medeplichtigheid van de notaris te verbergen, misschien om zijn kinderen niet in verwarring te brengen of om geen antisemitische haat uit te lokken”, stelden onze collega’s.