Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een verzameling niet-gepubliceerde brieven van Marcel Proust werpt licht op zijn relatie met een zeer vreemde gastheer

Geplaatst op donderdag in Gallimard, Brieven aan Horace Finalezijn bevriende bankier, schetst het dagelijkse leven van de schrijver met een parasitaire gastheer waar hij met grote moeite van af is gekomen en die tussen 1918 en 1921 herbergt.

Het is een weinig bekende anekdote uit het leven van Marcel Proust die aan de oppervlakte komt. in Brieven aan Horace definitief, Toen we twintig ongepubliceerde brieven verzamelden die donderdag in de Gallimard-edities verschenen, kwamen we erachter dat de auteur van:Op zoek naar verloren tijd Hij had grote moeite om van een Zwitserse gast af te komen die drie jaar bij hem was gebleven. Alleen met de hulp van de ontvanger van de brieven kon hij deze in 1921 naar Brazilië sturen.

Deze finalist was een van de meesters van de Franse financiën tijdens de belle époque en het interbellum, en leidde de Banque de Paris et des Pays-Bas (vandaag BNP Paribas). Hij studeerde bij Proust in een van de beste middelbare scholen in Parijs, Condorcet. Aan de andere kant bleef Rochat zijn hele leven in de schaduw. Zijn geboortedatum is niet bekend. Deze immigrant in Parijs, “De ober in het Ritz toen hij in 1917 door Proust werd opgemerkt”hij is “Waarschijnlijk geboren in de Valle de Jou in het kanton Vaud.” en het Jura-gebergte, enkele kilometers van de Franse grens, beschreven in het voorwoord door schrijver Thierry Laget, specialist in Proust.

READ  Alain Delon als koppel: het gezicht van zijn nieuwe metgezel, Hiromi, wordt onthuld

De romanschrijver had het idee om het in 1918 naar zijn huis te verhuizen. Enerzijds in de overtuiging dat hij maar een paar weken zal blijven, en anderzijds dat hij kan werken als (zijn) secretaresse.Definitief, geschreven aan Horace.

Berichten gevonden

Hij vatte het slecht op: Henri Rochat heeft de vaardigheid niet. Niet tevreden met het bijna drie jaar lang vastklampen aan gratis huisvesting, zal hij het geld van zijn gastheer verkeerd en daardoor besteden. We zouden dit psychologische drama nauwelijks kennen zonder de brieven aan Finaly. Deze zijn weer opgedoken ter gelegenheid van een veiling in Frankrijk in juni 2021, ten huize van de Aguttes. Toen kocht de Literaire Hotelvereniging voor 78.000 euro deze brieven in een map die de familie zorgvuldig inbindde. “We hadden het helemaal niet verwacht. Toen ze me het lieten zien, was ik verbaasd.Zoals Thierry Leggett tegen AFP zegt. En ze bevatten nog een nieuwtje: de twee verslaggevers gingen in hun jeugd samen naar Dover, de enige bekende inval van de schrijver in Engeland.

Als we Proust lezen, begrijpen we hoe kostbaar Horace Finale kan helpen de man uit te roeien die misbruik maakt van zijn vrijgevigheid. “Omdat hij zich in mijn huis verveelde, maakte hij het twee of drie keer klein voortvluchtigen Omdat hij helaas niet alleen de vettigheid verloor die hij thuis had verworven, maar ook al het geld dat ik hem had gegeven, wat hem vandaag een klein fortuin zou opleveren (bijna gelijk aan het mijne), dat hij zo genereus onder kip“,» De romanschrijver die verbaasd was over de rekeningen van de kleermaker, heeft spijt.

READ  Fauve Hautot en Tayc als koppel? De video waar iedereen het mee eens zal zijn

“Het brengt hem dichter bij Albertine, die jurken en andere mooie kleding te zien krijgt.”legt Thierry Laget uit, verwijzend naar een van de centrale figuren in Prousts Romantische Suite. “Hij geeft veel meer uit dan Proust zelf. Hij was fantastisch, en het bracht hem niets anders dan zoveel inspiratie, wat vrouwenspelletjes en avonden aan de piano..

Vertrek naar Brazilië

Eindelijk gevonden op een plaats binnen de Franse en Italiaanse Bank van Zuid-Amerika, in Recife (noordoost-Brazilië). Prous waarschuwde voor de mogelijke staatsgreep van Rochat. Hij schrijft dat hij van plan is zijn laatste subsidies aan de kapitein van de Atlantische Oceaan te overhandigen, zodat hij ze na zijn vertrek aan de Zwitsers kan doorgeven. niet Hiervoor.

Zwitserse genealogen gingen op zoek naar deze man met een veel voorkomende naam. We kennen hem nog niet. We hebben ook geen foto van hem. Maar zoals we weten dat hij in Brazilië foto’s van zichzelf met Prost liet zien, zouden ze op een dag kunnen verschijnen.Volgens Thierry Laget.

Hoewel lang werd gedacht dat hij in Argentinië was overleden, werd onlangs ontdekt dat hij zich in de buurt van Parnipa (noordoost-Brazilië) bevond, waar hij in 1923 was verdwenen. Rochat had hem met gesigneerde exemplaren naar dit tropische gebied vervoerd. Uit de romans van Proust, die in 1922 stierf.