Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een “superimmuniteit” voor de vaccinator en de genezer

Het is een zeer bemoedigende studie die is uitgevoerd aan de Universiteit van Innsbruck in Oostenrijk onder 100 deelnemers, meldt het Duitse tijdschrift concentreren. Er zal inderdaad worden aangetoond dat het mogelijk is om zogenaamde superimmuniteit tegen Covid te bereiken, die in de toekomst ook effectief zal zijn tegen de Omicron-variant en alle andere.

Om dit te bereiken zijn er twee belangrijke factoren: aan de ene kant moet je gevaccineerd zijn en aan de andere kant moet je besmet zijn met het Covid-virus. De volgorde maakt niet uit. Plots heeft een persoon die dubbel is gevaccineerd en nog steeds het virus heeft, een goede kans om als ‘superimmuun’ te worden beschouwd. Net als een zieke die achteraf is ingeënt.

tot 2000% meer

Deze zogenaamde “hybride” immuniteit zou volgens de auteurs alle vormen van Covid neutraliseren, inclusief Omicron. studie. Hun resultaten zijn echter niet geëvalueerd door onafhankelijke deskundigen.

Maar ze sluiten zich wel aan bij die studie van Oregon-onderzoekers en gepubliceerd medio december in de Tijdschrift van de American Medical Association Daaruit blijkt dat mensen die volledig zijn ingeënt tegen Covid-19 een uitzonderlijke immuniteit zullen ontwikkelen als ze het virus later oplopen. Volgens de auteurs zou de verleende bescherming 1000 tot 2000% hoger zijn dan die aan niet-geïnfecteerde patiënten.

(primair/cht)

READ  Zullen 'comfortabele' PCR-tests binnenkort tot wasdom komen?