Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een ‘superblauwe maan’ is een zeer zeldzaam fenomeen: waarom zouden we vanavond naar de hemel moeten kijken?

Een ‘superblauwe maan’ is een zeer zeldzaam fenomeen: waarom zouden we vanavond naar de hemel moeten kijken?

Volgens NASA is het een fenomeen dat slechts eens in de tien tot twintig jaar voorkomt. Vanavond zullen we naar de hemel moeten kijken, om precies te zijn, onze natuurlijke satelliet, omdat deze zal veranderen in een superblauwe maan.

Waar gaat het over?

We hebben het over een blauwe maan als er niet één maar twee volle manen zijn in dezelfde maand. Dit gebeurt slechts eens in de twee tot drie jaar, omdat er doorgaans maar twaalf volle manen per jaar zijn.

Vanavond zullen we, naast het kijken naar de “blauwe maan”, genieten van de “gigantische maan”, wanneer de maan de aarde nadert in zijn elliptische baan, op minder dan 364 duizend km van onze planeet. , 20.000 km minder dan normaal.

Vanavond zal onze maan helderder en groter zijn, maar hij zal niet “blauw” zijn (deze naam komt van de Engelse uitdrukking “blauwe maan”).

Daarom zal onze maan vanavond helderder en groter zijn. istock-afbeelding.

Het zou zonde zijn om dit moment vanavond te missen, omdat NASA verwacht dat de volgende ‘superblauwe maan’ in januari 2037 zal verschijnen.

Om het op te merken, is het beter om weg te blijven van steden en vervuiling. Fans kunnen ook hun verrekijker of telescoop tevoorschijn halen.

NASA heeft op zijn beurt gepubliceerd veelgestelde vragen Voor degenen die in deze materie onverslaanbaar moeten worden.

READ  GTA 6: Unreal Engine 5's eerste gameplay is hier, het is adembenemend! - GamingTest.fr Videogames, pc en consoles