Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een Parijse feministische boekhandel gered van faillissement “dankzij” de controverse op sociale netwerken

Een Parijse feministische boekhandel gered van faillissement “dankzij” de controverse op sociale netwerken

Na een tweet waarin hun Parijse boekwinkel werd bekritiseerd, kregen de directeuren van A Book and a Cup of Tea online een golf van haat… maar ook een golf van donaties. De bibliotheek, die op de rand van faillissement stond, werd gered.

Dit is wat we een grote ommekeer zouden kunnen noemen, voor Juliette Debrex en Annabelle Chauvet, directeuren van de bibliotheek. Een boek en een kopje theeHet is gelegen in het tiende arrondissement. Een week geleden stonden ze op de rand van faillissement en dreigde hun vestiging met sluiting. Vandaag zullen schulden worden vereffend en schatkisten worden gered na een verbazingwekkende opleving van sociale netwerken.

>> Tik Tok en literatuur: een mooie roman, een mooi verhaal

Het begon allemaal op maandag 10 juli, toen freelance journalist Jerome Godfroy een artikel op Twitter plaatste door: telerama : De moeilijkheid om kleine bibliotheken te onderhouden. In dit artikel hebben de twee jonge vrouwen het over Kitty online Ze ontslaan om te proberen hun stichting te redden: ze hebben 80.000 euro nodig om hun schulden af ​​te kunnen betalen. Maar de journalist is in zijn tweet kritisch over de aanpak en legt uit dat hij van boekverkoper is veranderd: “Al meer dan 15 jaar koop ik daar bijna al mijn boeken en koop ik er veel. Sinds ik in november 2020 een “feministische boekwinkel” ben geworden, voel ik me duidelijk buitengeslotenVoor selectie:Sorry, controversiële activiteiten zijn slecht voor de zaken. Bovendien staat de winkel op de rand van het faillissement“.

De tweet, die honderden keren is geretweet, veroorzaakt vooral een stortvloed aan haatmails gericht op managers. Juliette Debriex geeft toe dat ze sindsdien moeite heeft met slapen vanwege de vernederende berichten die ze ontvangt. “Een boek en een hoer” “Dat is tonijn”Boekverkoper lijsten snel. Ze ontving er meer dan 200 in een paar dagen tijd.

READ  Marion Cotillard verrast in XL-poloshirt en biker, vindt Lily-Rose Depp in Miami

“Het moment van haat waardoor de liefde het overnam”

Terwijl sommige netizens beledigingen uiten, schieten anderen, getroffen door deze golf van haat, de winkel te hulp. Kitty juliet en annabelle online De afgelopen uren slechts zo’n 23.000 euro binnengekregen, en deze vrijdag 14 juli biedt een bedrag van ruim 90.000 euro.

De boekverkoper is nu gered, genoeg om deze trouwe klant, die de boekverkoper een bos bloemen komt aanbieden, een grote glimlach te bezorgen. “Ik ben zo blij voor iedereen. Ik denk dat het deze golf van haat was die ervoor zorgde dat de liefde het overnam.”

Sindsdien hebben de twee bibliotheekdirecteuren een klacht ingediend tegen X. De pesterijen riskeren tot twee jaar gevangenisstraf en een boete van € 30.000.