Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een “ongekende” ontdekking: Amerikaanse wetenschappers kunnen darmkanker genezen

primair
Dit zijn klinische proeven die grote hoop bieden voor ziektebestrijding in de 21e eeuw. Een Amerikaans team van onderzoekers beweert een effectieve behandeling te hebben gevonden om darmkanker te genezen.

“Dit is de eerste keer dat dit is gebeurd in de geschiedenis van kanker.” Dr. Louis A. Diaz Jr. van Memorial Sloan Kettering Cancer Center is niet gecertificeerd. Hij en zijn team versloeg colorectale kanker in klinische onderzoeken. Medische bekwaamheid wordt weergegeven in kolommen New England Journal of Medicine : Bijna zes maanden lang hebben onderzoekers experimenten uitgevoerd op basis van dostarlimab, een monoklonaal antilichaam. volgens The New York TimesDeze behandeling kan “kankercellen detecteren, waardoor het immuunsysteem ze kan herkennen en vernietigen”: “Deze medicijnen werken niet door de kanker zelf direct aan te vallen, maar ze zorgen ervoor dat het immuunsysteem van een persoon niet het meeste werk doet”, zei hij. . uitleggen van NPRdr.. Hanna Sanoff van de Universiteit van North Carolina

Twaalf patiënten namen volgens de onderzoekers deel aan de proef: deze laatste kregen zes maanden lang elke drie weken een dosis van het product. Als de laatste 12 maanden na het einde van de behandeling een “complete en aanhoudende klinische respons ontwikkelt”, is chemotherapie niet langer nodig.

“complete klinische respons”

De resultaten zijn ondubbelzinnig: 12 patiënten die deelnamen aan deze studie “hadden een volledige klinische respons, zonder tekenen van tumor”. Dat blijkt in ieder geval uit de MRI-analyses. Bovendien “werd er tijdens de follow-up geen gevallen van progressie of recidief gerapporteerd”, legt de studie uit: “Het is ongekend”, zegt Dr. Alan B. Fenoc, MD, een specialist in colorectale kanker aan de Universiteit van Californië, San Francisco, heeft in de kolommen van de Amerikaanse tabloid gestaan. De onderzoekers zullen de 12 patiënten die deelnamen aan dit onderzoek op de voet volgen “om de duur van de immuunrespons te beoordelen.”

READ  Covid: Besmetting met het virus verhoogt het risico op de ziekte van Alzheimer en Parkinson

Dit geneesmiddel staat in Frankrijk bekend als “Gimbrilli”. De Haute Autorité de Santé heeft in oktober 2021 een ongunstig advies uitgebracht over de terugbetaling van dit geneesmiddel door de sociale zekerheid: de organisatie constateerde een “gebrek aan robuuste vergelijkende gegevens”, “de zeer voorlopige aard van de beschikbare gegevens over de werkzaamheid”, of zelfs een “groter risico op geneesmiddelen die substantieel werkzaamheid aantonen”. Goed”.