Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een nieuwe golf van meer dan 600 immigranten arriveert uit Algerije

meer dan 600 immigrantenHij, afkomstig uit een tiental Afrikaanse landen, arriveerde in het noorden van Niger nadat hij was teruggebracht uit Algerije, hoorde AFP dinsdag van de lokale autoriteiten. Ongeveer 669 gedeporteerden kwamen uit Algerije, waaronder twee Nigerianen, en 667 uit West- en Centraal-Afrikate voetIn Samaka, de dichtstbijzijnde Nigeriaanse stad bij de Algerijnse grens, vertelden de lokale autoriteiten AFP op 17 september, nadat ze waren teruggekeerd uit het naburige Algerije.

Van de 667 immigranten zijn 648 mannen, 14 vrouwen en 5 minderjarigen. Er zijn 286 Malinezen, 166 Guinezen, 37 Burkina Faso, 27 Senegalezen en 25 Benines. De groep omvat ook 22 uit Ivoorkust, 21 uit Gambia, 21 Soedanezen, 19 Nigerianen, 14 Kameroeners en 14 Sierra Leoneërs. Daarnaast zijn onder de terugkeerders onderdanen van Tsjaad, Mauritanië, Guinee-Bissau, Liberia en Togo.

golf van immigranten»

De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) heeftbevestigdAan Agence France-Presse.De komst van de golf van immigrantenUit Algerije, zonder een nummer vooruit te gaan. “We staan ​​klaar om ze te helpen. Migranten die willen deelnemen aan het AVR-programma kunnen worden geaccepteerd in ons transitcentrum in Assamaka.Dat heeft de Internationale Organisatie voor Migratie bevestigd. De gemeente van deze grote noordelijke stad vertelde AFP dat ongeveer 847 migranten, voornamelijk Nigerianen en waaronder 40 vrouwen en 74 niet-begeleide kinderen, op 6 september in Agadez aankwamen nadat ze waren teruggekeerd uit Algerije.

READ  Hij veroordeelde de academische Saeed Jabelkheir tot drie jaar gevangenisstraf wegens "belediging van de islam".

Algerije, dat El Dorado beschouwt als een doorgangspunt naar Europa, heeft volgens de Verenigde Naties sinds 2014 tienduizenden illegale immigranten uit West- en Centraal-Afrika verdreven. Een deel van deze migranten probeert in Algerije te overleven, vaak door te bedelen, maar een groot aantal streeft er vooral naar Europa te bereiken.

Begin juli maakte de Internationale Organisatie voor Migratie bekend dat zij vijftig migranten uit West-Afrika had gered, onder wie vrouwen en kinderen.verhinderdIn de woestijn ten noorden van Niger, vlakbij de grens met Libië, is het een ander doorgangspunt voor illegale immigranten naar Europa. In juni hekelde Artsen zonder Grenzen “onmenselijke behandelingOver migranten uit West-Afrika die Europa willen bereiken en die:ongeveer 2000“wij”Gemiddeld per maandZe werden verdreven uit Algerije en Libië naar buurland Niger. Algerije, dat geen asielwetgeving heeft, heeft deze beschuldigingen vaak ontkend en betreurd.kwaadaardige campagne“.