Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een nieuwe aanval op Marokko door de Partido Popular

Een nieuwe aanval op Marokko door de Partido Popular

De Spaanse premier verscheen vanochtend in de plenaire vergadering van de Tweede Kamer. Het buitenlands beleid stond centraal in de discussie. Het hoofd van de Partido Popular (oppositie), dat het niet eens is met de lijn die de uitvoerende macht op het internationale toneel volgt, zoals het geval is met Argentinië, bekritiseerde de ‘stilte’ van Pedro Sánchez wanneer Marokko zegt dat Ceuta en Melilla Marokkaans zijn.

Alberto Nunez Figo vervolgde zijn toespraak over de kwestie van de Westelijke Sahara en beschuldigde Sánchez ervan “het Sahrawi-volk aan zijn lot over te laten”. De leider van de Volkspartij nam de woestijnkwestie op om de erkenning van de staat Palestina door de Spaanse regering te veroordelen. Het besluit wordt officieel geregistreerd op 28 mei.

Ter herinnering: tijdens zijn bezoek aan de Senaat afgelopen maart hekelde de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken de ‘anti-Marokkaanse obsessie’ van rechts. In antwoord op een vraag van een senator bevestigde José Manuel Albarez dat Marokko “de derde klant van Spanje ter wereld is, buiten de Europese Unie.” Dit vertegenwoordigt een handelswaarde van ruim 21 miljard euro. Hij beschuldigde de Volkspartij ervan “de 17.000 Spaanse bedrijven die naar Marokko exporteren de rug toe te keren” en “ongeveer 700 Spaanse bedrijven” die in Marokko gevestigd zijn.

READ  Van Bethlehem tot Rio de Janeiro vieren christenen een tweede kerstmis die overschaduwd wordt door de COVID-19-pandemie