Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een met het blote oog zichtbare komeet is een zeldzaam fenomeen

a komeet Het zou begin 2023 met het blote oog zichtbaar kunnen zijn. In feite zou C / 2022 E3 (ZTF) op 1 februari heel dicht bij onze planeet moeten komen, met 0,28390 eenheden. astronomisch filiaal Landof iets meer dan 42 miljoen kilometer, meldt numeriek. Daarom kan het dichtbij en helder genoeg zijn om te worden gezien zonder een specifiek instrument.

Deze komeet werd in maart 2022 ontdekt dankzij een astronomisch onderzoek met een telescoop van het Palomar Observatory (Californië). Na een verblijf in een baan JupiterC/2022 E3 (ZTF) doorkruist momenteel het zonnestelsel. Zelfs als de baan van dit type object onvoorspelbaar blijft, hopen specialisten dat het dicht genoeg bij de aarde komt om waarneming met het blote oog mogelijk te maken.

READ  AMD-competitie: Asus ZenBook S 13 Oled (2022) gewonnen

Mogelijke waarneming in januari

Het is bekend dat de helderheid van kometen onvoorspelbaar is, maar zelfs dan [ndlr : début 2023]”C/2022 E3 (ZTF) wordt mogelijk nauwelijks zichtbaar voor het blote oog in de donkere nachtelijke hemel”, bevestigde Astronomy Picture of the Day (APOD), een website die het host. NASA.

Concreet kan deze komeet tijdens de maand januari zichtbaar zijn op het noordelijk halfrond en aan de ochtendhemel, op voorwaarde dat hij uit de buurt van elke bron van lichtvervuiling wordt gehouden. Voor inwoners van het zuidelijk halfrond is het wachten tot begin februari.