Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een Libanees gezin wordt geconfronteerd met de nachtmerrie van vervuiling

Met zijn interessante titel, Costa Brava, Libanon Geschreven door Monia Akl, roept het een hemelse hoek van Libanon op die lijkt op een Spaanse regio die beroemd is om zijn stranden. De eerste speelfilm laat zien hoe een gezin denkt een toevluchtsoord midden in de natuur te hebben gevonden voordat het wordt overspoeld door de vervuiling van een illegale stortplaats.

“Libanees zijn betekent open littekens hebben, en wat ons verenigt, is de intense pijn van het verlies, maar ook de wens om opnieuw op te bouwen”, legt de regisseur uit in het persdossier. In de omgeving van Nadine Labakibekend als manager Kapernaümmaar wie hier de Moeder belichaamt, verslechtert de sfeer rond stedelingen die hoopten dat hun terugkeer naar de idyllische natuur zou uitlopen op een nachtmerrie.

Huidige foto van Libanon

Naast het familieverhaal dat ze vertelt, schildert Mounia de geest van het huidige Libanon. Kom hier binnen afvalcrisis En de De explosie in de haven van BeiroetDe Libanezen waren getuige van recente tragedies die hun moed op de proef stelden na een broederoorlog. Als alle artiesten geweldig zijn, zijn we vooral geraakt door een jong meisje, belichaamd door de getalenteerde tweeling Ceana en Geana Restom, die leren leven in het hart van chaos.

Mona Akl prijst de veerkracht van de Libanezen door dit felle en tedere werk dat bewijst dat de Eurozoom-distributeur altijd goudklompjes ontdekt op het gebied van geanimeerde bioscoop van een in echte foto’s. Het zou zonde zijn om te missen Costa Brava, Libanon Dat onthult zowel een veelbelovende filmmaker als de realiteit van een land dat geplaagd wordt door corruptie.

READ  Koningin Elizabeth II zal voor het eerst in bijna zestig jaar de Britse troon missen