Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

een kaart.  Stormen: 21 departementen op geel alarm deze zaterdag en een sterke temperatuurstijging, dit is de voorspelling

een kaart. Stormen: 21 departementen op geel alarm deze zaterdag en een sterke temperatuurstijging, dit is de voorspelling

Het is bijna een zomers weekend dat is te merken aan de temperaturen, maar sectie 21 krijgt zaterdag te maken met onweer.

We zullen gemakkelijk overal in Frankrijk de 20°C overschrijden en de 30°C naderen in het zuidelijke deel, maar stormen zullen deze zaterdag van Pinksteren bezet houden in 21 departementen die door Météo France in gele wake zijn geplaatst.

In Occitanië heeft waakzaamheid betrekking op Aveyron, Haute-Garonne, Hautes-Pyrenees, Aigues en Lauser. Daarbij komen Cantal, Puy-de-Dôme, Haute-Loire, Ardèche, Loire, Rhône, Ain, Jura, Doubs, Haute-Savoie, Savoie, Isère, Hautes-Alpes, Drôme en Alpes-de-Haute-Provence.

Dit zijn de 21 divisies die Météo France heeft in zijn gele stormalarm.
Vastleggen – Meteo Frankrijk

Een onweerswaarschuwing zou rond het middaguur moeten beginnen en tot halverwege de avond aanhouden.

Een zeer hete maar winderige week

Zondag verwacht Météo France “plaatselijke stormbuien” op lage hoogten in Aquitaine, Limousin, Auvergne-Rhône-Alpen en landt in Baca. “De temperaturen blijven stijgen, met pieken die vaak 25°C bereiken of overschrijden in de noordelijke helft en 26 tot 30°C in de zuidelijke helft.”

De volgende week begint met hetzelfde patroon: zonnig weer in de noordelijke helft en wat onstabieler in het zuiden “met af en toe een stormachtige bui die vooral het terrein en de omliggende gebieden treft.” De temperaturen zullen hoog blijven, vooral in de noordelijke helft waar de maxima begin juli vaak dicht bij normaal liggen.

READ  Baka's besmettingsgraad explodeert, een record sinds het begin van de gezondheidscrisis