Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een historicus en geoloog beweert het landschap achter de Mona Lisa te hebben kunnen identificeren: Nieuws

Een historicus en geoloog beweert het landschap achter de Mona Lisa te hebben kunnen identificeren: Nieuws

Door haar twee vakgebieden, geologie en kunstgeschiedenis, te combineren, beweert Anne Pizzorusso de plek te hebben ontdekt waar de Mona Lisa werd geschilderd. Voor haar lijdt het geen twijfel dat het beroemde schilderij van Leonardo da Vinci is gemaakt aan de oevers van het Comomeer in Lombardije.

Het is een van de beroemdste schilderijen ter wereld, maar het zit nog steeds vol geheimen. De Mona Lisa werd geschilderd tussen 1503 en 1506 en een van de geheimen ervan is onthuld. Zoals genoemd WachterDe Amerikaanse geoloog en historicus Anne Pizzorusso beweerde op zaterdag 11 mei dat ze de plek had ontdekt waar het schilderij van Leonardo da Vinci werd geschilderd. Volgens laatstgenoemde werd het meesterwerk uit de Renaissance gecreëerd aan de oevers van het Comomeer, in Lombardije. “Ik ben zo opgewonden over mijn ontdekking“, legde ze uit aan het Britse dagblad.

De overeenkomsten zijn onmiskenbaar

Terwijl veel specialisten vaak beweren dat de landschappen achter de Mona Lisa zijn ontleend aan de verbeelding van de auteur van het schilderij, zien anderen juist veel overeenkomsten met plaatsen in Toscane. Anne Pizzorusso, een specialist in renaissancekunst, lijkt er zeker van te zijn dat ze de exacte locatie heeft gevonden. Dankzij zijn twee expertisedomeinen kon laatstgenoemde verschillende sites in de provincie Lecco, in Lombardije, matchen. “Kunsthistorici hebben gezegd dat Leonardo da Vinci altijd zijn verbeeldingskracht gebruikte, maar je zou dat beeld aan elke geoloog ter wereld kunnen geven en hij zou zeggen wat ik over Lecco zeg.“, legde ze uit. De brug op de achtergrond van de Mona Lisa is vrijwel zeker de Azzoni Visconti-brug. Wat de bergketen en het meer betreft, het zal feitelijk een weergave zijn van het Jarlatt-meer ten zuidwesten van de Alpen.

READ  In Cannes verrast Emmanuelle Béart met een eph-been en een XXL-hoed

Om dit resultaat te bereiken, dat zij zelf omschrijft als “Ongeëvenaard werk“, Anne Pizzorusso gebruikte vooral haar vaardigheden in de geologie. Daarom zou het mengsel van grijs en wit dat gebruikt wordt om de rotsen weer te geven niet het gevolg zijn van toeval, omdat het kenmerkend zou zijn voor de kalksteen die veel voorkomt in de provincie Lecco. Een plaats dat Leonardo da Vinci”Hij besteedde veel tijd aan het verkennen“, leuk vinden “Het gebied ligt in het noorden“.

In ieder geval lijkt de theorie van de historicus al veel specialisten tevreden te stellen die haar bevindingen omschrijven als “hoofdsteden“, zoals Michael Daly, directeur van de NGO ArtWatch.”Alle kunsthistorici speculeren over waar de Mona Lisa is geschilderd (…) maar Anne Pizzorusso kon op overtuigende wijze de locatie van de plek vaststellen door bewijsmateriaal te leveren“, vertelde hij aan het Britse dagblad.

Geplaatst op 11 mei om 21:52 uur, Kevin Cumbie, 6Medias