Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een groot deel van de Fransen beschikt niet over voldoende informatie

Een groot deel van de Fransen beschikt niet over voldoende informatie

Vanaf 1 april is de verzekeringssticker op de voorruit niet meer verplicht en hoeft de gebruiker geen papieren bewijs meer te overleggen bij de weginspectie. Weinig Fransen zijn echter op de hoogte van deze nieuwe functie, blijkt uit een onderzoek van de nieuwe verzekeringsmaatschappij Leocare.

Binnen 10 dagen zijn de groene kaart en de verzekeringssticker op de voorruit niet meer nodig bij wegcontroles, dankzij de uitvoering van het project om het algemeen dossier verzekerde voertuigen (FVA) te verwijderen. Slechts enkele gebruikers zijn echter op de hoogte gebracht van deze wijziging. Volgens een onderzoek uitgevoerd door de nieuwe verzekeringsmaatschappij Leocare en gedekt door BFM: “ 1 op 3 (37%) is niet op de hoogte van deze procedure De media voegen eraan toe dat zelfs “ De term 'groene kaart' betekent voor 17% van de respondenten niet veel “.

Om deze situatie te verklaren wijst 72% met de vinger naar verzekeraars die geen aangifte doen “Adequaat” hun klanten. Christophe Dandua, mede-oprichter van Leocare, wijst op BFM “Hij werkt al zes jaar aan deze dematerialisatie, in een poging de ministeries van Economie en Milieu te overtuigen.” Om uit deze uitzondering te komen die Frankrijk tot een van de landen maakt “Laatste drie landen vereisen papieren bewijs”.

Fraude effectiever bestrijden

Daarom zal het circuleren van het verzekerde voertuigdossier (FVA) het voor de wetshandhaving mogelijk maken om na vijf jaar “Om snel te kunnen controleren of het voertuig goed verzekerd is. Dat helpt ook om fraude effectiever te bestrijden.”“, merkt Christophe Dandua op. “Dit bestand wordt door verzekeringsmaatschappijen niet in realtime bijgewerkt, maar binnen een korte periode: verzekeringsmaatschappijen hebben 72 uur de tijd om een ​​nieuw abonnement of elke gebeurtenis die verband houdt met de wijziging van het autoverzekeringscontract te melden.”Lesfurets merkte de vergelijking op in een door BFM aangehaald persbericht.

READ  Alstom wint contract van bijna 1 miljard euro voor treinen in Mexico

Er is echter gespecificeerd dat de gebruiker bij wijziging van de verzekering een “samengestelde nota” moet overleggen, een bewijsstuk afgegeven door de verzekeringsmaatschappij om te anticiperen op de periode van drie dagen die nodig is om de FVA bij te werken. Dit bewijs kunt u digitaal aanleveren, bijvoorbeeld op uw smartphone, of in de vorm van een papieren document.

Over het geheel genomen waardeerden de deelnemers deze nieuwigheid, ook al werd het voordeel van dematerialisatie anders gewaardeerd. 54% denkt dat het goed voor ze is “Verminder het risico dat dit document verloren gaat of wordt gestolen.” 52% Om het automatisch bijwerken van informatie te verbeteren » en 44% Om de hoeveelheid bedrukt papier te verminderen ». Ten slotte moet worden opgemerkt dat het voor elke gebruiker mogelijk is om vanaf een officiële website te controleren of zijn verzekering in de FVA is vermeld, door het kenteken van het voertuig en het formulenummer op het registratiedocument in te voeren.