Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een foto maken van een individu uit zijn DNA?

Een systeem dat in staat is om vanuit zijn of haar DNA een beeld van een individu te creëren

Corsight verzekert dat het een gezicht kan genereren uit iemands DNA. Dit gezicht kan vervolgens worden onderworpen aan een gezichtsherkenningssysteem. Vind het gezicht van een crimineel uit een stukje van zijn DNA, het concept ziet er echt geweldig uit!

Maar veel wetenschappers zijn sceptisch. Het idee is echter niet nieuw: in 2017 beweerde een Amerikaans bedrijf de gezichtsvorm, stem, oogkleur, huid en lengte van 1.000 mensen alleen al op basis van hun genoom te hebben voorspeld. Dan zijn er de ethische kwesties, als je een persoon echt kunt identificeren aan de hand van zijn DNA, dan zijn alle genomen die voor onderzoek worden verzameld verre van anoniem…

Reizen met de snelheid van het licht: sciencefiction daagt wetenschappers uit

De lichtsnelheid is beperkt, zo’n 300 duizend kilometer per seconde. Onze huidige kennis staat niet toe dat een object sneller beweegt, maar het is theoretisch mogelijk dat bellen in de ruimtetijd sneller reizen dan het licht.

Zo bestudeerden wetenschappers van de groep Applied Physics het probleem. Hun conclusie: een ruimtevaartuig met de snelheid van het licht is op dit moment volkomen onrealistisch. Superreizen zouden dus lange tijd in het rijk van sciencefiction moeten blijven!

Hoe vaak moeten we onze lakens wassen?

We brengen meer dan een derde van ons leven door in bed, een plek die snel kan veranderen in een ‘botanische tuin’, aldus een microbioloog van de New York University. In feite produceren we elk jaar ongeveer 100 liter zweet in bed!

Er is dus een microscopisch kleine wereld in de plooien van onze platen, vol met bacteriën, huisstofmijtresten, huidschilfers, huidcellen en allerlei afscheidingen. In onze kussens zitten tussen de 4 en 17 verschillende soorten schimmels.

Vraag jezelf gewoon af: “Wil ik hier echt in slapen?” Alles is zo dicht bij onze mond en neus dat we moeten ademen. Om dit alles te voorkomen, adviseert de Amerikaanse microbioloog om onze lakens één keer per week te wassen.

READ  Africa Cup of Nations 2021 - Afrikaanse mythe gekraakt: 'Europeanen vertellen ons geen verhalen meer'