Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een elektrische versie bedacht door ontwerper Pierre Gonalons met edele materialen

Zappend Autonews Groen Waarom is LPG goedkoper dan benzine en diesel?

Vijftig jaar is iets dat het vieren waard is. Renault 5 viert dit jubileum in 2022, dat in 1972 werd gelanceerd. Voor de gelegenheid werkt de Franse fabrikant samen met ontwerper en interieuringenieur Pierre Gonalons. Laatstgenoemde geeft zijn eigen interpretatie van de beroemde stadsauto. De kleine auto, omgedoopt tot de Renault 5 Diamant, is een showauto geworden – een displayversie van een conceptauto – volledig elektrisch.

Voor het ontwerp van deze nieuwe versie van de Renault 5 zegt Pierre Gonalons dat hij zich liet inspireren door de decoratieve kunsten, in het bijzonder hoge sieraden. Als het originele Renault 5-design behouden blijft, dan onderscheidt de stadsauto zich door enkele specifieke details. Allereerst is er deze carrosseriekleur, die werd geproduceerd met behulp van een drielaagse verf “gemaakt met gouden pigmenten op een roze basis”. Het bord wordt vervolgens “bedekt met een matte vernis” voor een variabele uitstraling. Bij blootstelling aan de zon is Renault 5 Diamant versierd met gouden reflecties, terwijl hij in de schaduw blauwachtige tinten aanneemt.

De ontmoeting tussen auto en architectuur

Nooit diavoorstelling
Renault 5 | Foto’s van het Diamant-model ontworpen door Pierre Gonalons
+22

Renault 5 DiamantAfbeelding tegoed – Autonews

Renault 5 Diamant ziet ook zijn lijnen worden verfijnd en sommige elementen worden aangepast. Koplampen en lichten gaan bijvoorbeeld uit positie. De wielen zijn van een Alpine-model en zijn “gepolijst en gesigneerd in het midden van de zon die Pierre Gonalons dierbaar is.”

De ontwerper vertelt over deze samenwerking en zijn smaak voor Renault 5:

Ik was zeer vereerd door Renault te zijn uitgenodigd om de legendarische R5 opnieuw uit te vinden ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag. Het merk gaf me carte blanche om mijn droomauto te ontwerpen. Naar mijn mening belichaamt de R5 een modern, optimistisch en assertief leven, en met de Renault 5 Diamant wilde ik hulde brengen aan zijn revolutionaire ontwerp en tegelijkertijd mijn wereld van vormen en kleuren vertalen naar de wereld van auto’s.

Grappig stuur van gerecycled marmer

Renault 5 DiamantNooit diavoorstelling
Renault 5 | Foto’s van het Diamant-model ontworpen door Pierre Gonalons
+22
READ  Het Amerikaanse laboratorium beweert een "historische doorbraak" te hebben gemaakt in kernfusie

Renault 5 DiamantAfbeelding tegoed – Autonews

Binnenin is het stuur in buisvorm gemaakt van gerecycled Frans marmer. Deurknoppen, raambedieningen of versnellingshendels zijn gesneden uit een bal gesneden uit mat verguld messing. Een site speciaal gewijd aan een smartphone op het dashboard, die is gemaakt van paardenhaarstof. Vloerkleden van mohairwol. De ontwerper werkte samen met de afdeling kleuren en materialen van het Renault Design Center en met Franse bedrijven zoals Le Crin, Pinton en Bertin-Aubert om dit interieur te creëren.

Digitale meters en vingerafdruklezer

Renault 5 DiamantNooit diavoorstelling
Renault 5 | Foto’s van het Diamant-model ontworpen door Pierre Gonalons
+22

Renault 5 DiamantAfbeelding tegoed – Autonews

Renault heeft niet de kenmerken van de elektromotor die is uitgerust met de nieuwe Renault 5 Diamant. Het is echter bekend dat de versnellingspook in drie opeenvolgende standen kan worden bediend, namelijk vooruit, neutraal en achteruit. Voor de bestuurder bevinden zich drie ronde digitale meters die snelheid, tijd en batterijniveau weergeven. Deuren openen met een vingerafdruklezer.

De Renault 5 Diamant, gesigneerd met Pierre Gonalon, is het onderwerp van het NFT-gamma dat in september 2022 werd onthuld. De unieke versie van de auto en zijn dubbel in NFT-formaat zullen in 2022 worden geveild.

Kort

Wie zei dat Renault 5 geen luxe auto kan zijn? Ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag heeft interieurontwerper en ingenieur Pierre Gonalons de iconische stadsauto opnieuw ontworpen met een diamant. Naast de elektromotor, waarvan de technische specificaties nog onbekend zijn, krijgt de Renault 5 Diamant een drielaagse coating in roze en goud. Je kunt ook zien dat de koplampen en lichten uit hun positie gaan. De minimalistische cabine heeft een grappig stuurwiel gemaakt van gerecycled Frans marmer en werkt als een buis. Sommige elementen, zoals de versnellingspook, zijn gemaakt van mat verguld messing. Het dashboard is bekleed met een stof van paardenhaar en de vloermatten zijn van mohair. De Renault 5 Diamant wordt eind 2022 geveild, met een hypothetische verdubbeling in de vorm van de NFT.

Quentin Gerault
READ  De nieuwe SSD van Samsung levert geweldige prestaties!