Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een Boeing 737 MAX-vliegtuig van Korean Air stortte neer op een hoogte van 27.000 voet, waarbij 17 mensen gewond raakten.

Een Boeing 737 MAX-vliegtuig van Korean Air stortte neer op een hoogte van 27.000 voet, waarbij 17 mensen gewond raakten.

Boeing en zijn 737 MAX worden geconfronteerd met een nieuwe reeks ongelukken. Deze keer was het vlucht KAL189 van Korean Air, die Seoul, Zuid-Korea, zou verbinden met Taichung, Taiwan, en moest terugkeren vanwege een probleem met de cabinedruk. Deze situatie veroorzaakte een plotseling hoogteverlies, waardoor een aantal passagiers aan boord gewond raakten.

Bij een brutaal ongeval raakten zeventien mensen gewond

Op zaterdag 22 juni ondervond een vliegtuig van Korean Air een grote technische storing, resulterend in een spectaculaire val vanaf een hoogte van ongeveer 27.000 voet (ongeveer 8.200 meter boven zeeniveau).

Het Boeing 737 Max 8-vliegtuig vloog boven het eiland Jeju op een hoogte van FL350 toen het ongeval plaatsvond. Volgens gegevens van de vluchtvolgwebsite FlightAware verloor het vliegtuig kort na het verlaten van het Koreaanse schiereiland plotseling hoogte in minder dan 15 minuten.

Volgens de luchtvaartmaatschappij en het Zuid-Koreaanse ministerie van Transport hebben de twee piloten vrijwillig de snelle landing gemaakt vanwege een storing in het druksysteem die 50 minuten na het opstijgen optrad.

Zo’n grote ineenstorting had snel in een tragedie kunnen uitmonden. Zonder drukregeling zou het zuurstofniveau immers zijn gedaald, wat tot bewustzijnsverlies had geleid.

Ter herinnering: soortgelijke incidenten hebben al tragische gevolgen gehad, zoals Helios-vlucht 522, waarbij 121 mensen omkwamen nadat ze flauwvielen voordat het vliegtuig neerstortte door gebrek aan brandstof.

Bij vlucht KAL189 van Korean Air raakten 17 mensen gewond

Nadat ze een U-bocht hadden gemaakt zonder zichtbare schade, werden de inzittenden verzorgd. Het tafereel was bijzonder schokkend voor veel kinderen aan boord, die bang waren door het loslaten van hun zuurstofmaskers, zo meldde de lokale pers.

READ  Het leveren van namaakreserveonderdelen voor het repareren van CFM-56 straalmotoren

Volgens dezelfde bron raakten bij dit ongeval 17 passagiers gewond. Maar het ministerie van Transport legde uit dat “ 17 passagiers werden door medische professionals in Korea behandeld en zonder ernstige verwondingen vrijgelaten », eraan toevoegend dat de pijn voornamelijk te wijten is aan de plotselinge verandering in de cabinedruk en hyperventilatie. Ondanks het incident konden de passagiers Taiwan de volgende dag bereiken met een chartervlucht, die zonder incidenten verliep.

Soortgelijke incidenten hebben al tragische gevolgen gehad, zoals Helios-vlucht 522, waarbij 121 mensen omkwamen nadat ze het bewustzijn verloren voordat het vliegtuig neerstortte door gebrek aan brandstof.

Een zware klap voor Boeing

Ter herinnering: de Boeing 737 van de Amerikaanse vliegtuigfabrikant werd maandenlang blootgesteld aan zware ongelukken. Het meest opvallende van deze incidenten was het verlies van een deur tijdens een vlucht van Alaska Airlines afgelopen januari. We hebben ook een ander dergelijk incident waargenomen, waarbij gelukkig geen gewonden zijn gevallen. Het gaat over een vliegtuig van Korean Air dat in botsing kwam met een vliegtuig van Cathay Pacific op New Chitose Airport op het Noord-Japanse eiland Hokkaido.

Leah Passey – 6 uur geleden