Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

EDF streeft ernaar medio 2024 te beginnen met voorbereidende werkzaamheden voor EPR’s Penly

EDF streeft ernaar medio 2024 te beginnen met voorbereidende werkzaamheden voor EPR’s Penly

Volgens het energiebedrijf moet de bouw van de reactoren eind 2027 beginnen.

Bij een verandering van CEO – Luc Rémont vervangt tegen het einde van de maand Jean-Bernard Lévy – staat EDF voor een dubbele uitdaging. Enerzijds moet de groep voorkomen dat Frankrijk deze winter te veel bezuinigt. Aan de andere kant moet u zich voorbereiden om te voldoen aan de toekomstige vraag naar 6 EPR 2-reactoren die Emmanuel Macron begin dit jaar heeft aangekondigd.

Wat dit laatste project betreft, EDF plant bouwwerkzaamheden in Penly (Seine-Maritime) Vanaf 2024, na de goedkeuring door het parlement van het meerjarige energie- en klimaatprogramma dat het algemene regime van de EPR 2 zal ratificeren. Dit meldt Gabriel Opelin, verantwoordelijk voor het project, dinsdag in “EDF”. Het is een kwestie van casting uitvoeren “eerste beton” Voor eind 2027. De deadline is erg politiek. Het gaat erom het nieuwe nucleaire programma te realiseren voor de volgende presidentsverkiezingen, en het civiele atoom is niet unaniem onder de politieke partijen. Gabriel Oplin zei dat in 2029 7.500 mensen …

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 76% om te ontdekken.

Zwarte vrijdag

-70% op een digitaal abonnement

Al geabonneerd?
Log in

READ  De vraag is niet zo stom: waarom is het verboden om je telefoon te gebruiken bij een tankstation?