Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“ECB vertelt banken zich voor te bereiden op grote crisis” Redactioneel door Charles Sennett

Beste onbeschaamdheden, beste onbeschaamdheden,

Dit is een telegram van Reuters dat teruggaat op de laatste opmerkingen van Andrea Enria, het hoofd van de Europese Bankautoriteit. niets minder.

Dat wil zeggen, of het een officiële bron is zoals geautoriseerd.

Dit zijn zijn belangrijkste uitspraken op een conferentie die maandag in Brussel werd gehouden.

“De banksector in de eurozone is sterk, maar nu de recessie nadert, wil de Europese Centrale Bank (ECB) dat kredietinstellingen de kapitaalverwachtingen controleren in afwachting van een mogelijk strenge winter”.

U zult de gebruiksformule en het opgelegde letternummer opmerken, maar het heeft absoluut geen voordeel “de banksector is solide” … natuurlijk. Alles is solide zolang alles binnen standaard parameters en gemiddelden blijft. Onze systemen verwerken alleen middelen met relatief kleine standaarddeviaties. Het is duidelijk dat elke extreme gebeurtenis buiten het gemiddelde ligt en daarom buiten het bereik ligt en mogelijk grote problemen veroorzaakt.

“We moedigen banken aan om zich echt te concentreren op het focussen van de blootstelling aan sectoren die bijzonder afhankelijk zijn van energie en kwetsbaar zijn voor energieschokken.”.

En ja… er zijn heel wat sectoren die kwetsbaar zijn voor energieschokken. Een groep bedrijven die failliet dreigt te gaan omdat Europese overheden bedrijven niet beschermen met een douaneschild. Alle industrieën, alle beroepen die veel energie verbruiken om goederen met een lage toegevoegde waarde te produceren, zullen failliet gaan en failliet gaan. Dat is al het geval in Duitsland waar de grootste Europese toiletpapierfabrikant faillissement aanvraagt. En ja, toiletpapier is niet heel duur maar kost wel veel energie, net als de hele glasindustrie, van de glazen fles wijn of sinaasappelsap tot de pot yoghurt. Hierdoor zullen ze in 2023 faillissement aanvragen.

READ  Airbus maakte een vlucht tussen Agadir en Parijs, met slechts twee passagiers aan boord

Dus we vragen banken om kapitaalprojecties in sombere en ongunstige scenario’s te herzien, en we zullen een dialoog met hen aangaan. »

De dialoog hier zal bestaan ​​uit het doorstaan ​​van stresstests door banken, maar ook uit het verhogen van hun allocatie naar de ‘kosten van risico’, zoals het wanbetalingspercentage van banken wordt genoemd.

maar dat is niet alles.

Andrea Enria sprak en besprak ook bedrijven in het veld “Commerciële of residentiële vastgoedfinanciering zoals consumentenkrediet is bijzonder gevoelig voor de hoge kredietkosten, wat naar zijn mening speciale aandacht rechtvaardigt”.

En daar, als je me tot nu toe hebt gevolgd, begrijp je beter waarom de Bank van Frankrijk niet meer verzamelt dan de rekenkundige formule aangeeft. De Bank van Frankrijk weet dat er een enorme vastgoedcrisis zal komen. Ze weet dit omdat het de Europese Centrale Bank is die haar vrijwillig zal provoceren. Daarom moeten banken gedwongen worden hun leningen drastisch te verminderen om ernstige schade te voorkomen.

Dit is de eerste keer dat de Bank van Frankrijk op deze manier handelt. Ik denk dat de volgende vastgoedcrisis een echte meltdown kan zijn. Maar daar zullen we het over hebben.

Ten slotte noemt Enria het probleem van derivaten. “Dan is er ook het probleem met de blootstelling aan energiederivaten, dat we onlangs hebben vastgesteld.”.

Ik denk niet dat deze problemen groot zijn, omdat op Europees niveau moet worden besloten om deze producten op te schorten om een ​​explosie van het financiële systeem te voorkomen.

Bedenk dat het altijd de centrale banken zijn die crises veroorzaken door de rentetarieven drastisch te verhogen. Wanneer deze prijsstijgingen worden gecombineerd met een stijging van de energieprijzen, zijn de recessies die economieën treffen altijd erg sterk, zelfs vermenigvuldigend.

READ  verlies. Danone is uitverkocht in heel Spanje.

Recessie is niet het einde van de wereld. Weg hiervan. Het is zelfs een gezegende tijd om goedkope activa te kopen en veel geld te verdienen. En bij elke crisis zijn het altijd dezelfde crises, de grote banken, de grote fondsen die er misbruik van maken. Ook u moet deze periode van crisis en recessie zien als een kans om activa te verwerven. Dit is de reden waarom de beste investering vandaag de dag is om contant te zijn en te wachten op de verkoop. geduldig. Dit zal de komende maanden een van de hoofdonderwerpen zijn in strategieberichten!

Het is al te laat, maar alles is nog niet verloren.

Maak je klaar !

Charles Sannat

“Insolentiae” betekent “onbeschaamdheid” in het Latijn
Om mij te schrijven [email protected]
Om mijn vrouw [email protected] te schrijven

U kunt zich ook abonneren op mijn maandelijkse nieuwsbrief “Strategies” waarmee u vooruit kunt komen en waarin ik concrete oplossingen met u deel die moeten worden geïmplementeerd om u voor te bereiden op de volgende wereld. Deze oplossingen zijn gecentreerd rond de PEL-aanpak – Erfgoed, Werkgelegenheid en Locatie. Het idee is om je de tools en technieken te laten zien die nodig zijn om persoonlijke en familiale veerkracht te bereiken.

“Om vreedzame revoluties te onderdrukken, maakt men gewelddadige revoluties onvermijdelijk.” (John F. Kennedy)

“Dit is een ‘informatief’ artikel, d.w.z. het is geheel of gedeeltelijk vrij van reproductie, op voorwaarde dat deze paragraaf erna wordt weergegeven. Insolentiae.com is de site waar Charles Sanat zich dagelijks uitdrukt en een ruwe en meedogenloze analyse van economisch nieuws geeft . Bedankt voor het bezoeken van mijn site. U kunt zich aanmelden voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief op www.insolentiae.com. »