Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Duizenden huisuitzettingen voor de historische overstroming van Muse

De Nederlandse regering heeft de toestand van natuurrampen in de provincie Limburg erkend, maakte premier Mark Rutte donderdagavond op een persconferentie bekend.

Enkele duizenden mensen werden donderdagavond uitgenodigd om hun huizen in de zuidelijke provincie Limburg te evacueren, en Muse zal naar verwachting vrijdag historische niveaus bereiken vanwege het slechte weer dat Europa treft.

Zware regenval en overstromingen in België en vooral in Duitsland hebben aan minstens 67 mensen het leven gekost en nog veel meer vermisten achtergelaten, en president Angela Merkel sprak van een “tragedie”.

In Maastricht verwachten autoriteiten dat de muze tussen 14.00 en 15.00 uur overstroomt, meldt de NOS. Volgens het ANP Persbureau moet het zijn hoogste niveau in twee eeuwen bereiken.

Verschillende gemeenten in de Duitse deelstaat Limburg hebben de noodtoestand uitgeroepen, waardoor bewoners moeten worden geëvacueerd.

Status natuurramp goedgekeurd

De Nederlandse regering heeft de staat van natuurrampen in de provincie erkend, maakte premier Mark Rutte donderdagavond op een persconferentie bekend.

Nederlandse functionarissen zeiden donderdagavond geen slachtoffers te hebben gemeld, maar het slechte weer veroorzaakte grote schade langs de Nederlandse grens, vooral in Walkenberg.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezochten donderdagavond het gebied om reddingswerkers en getroffen of verdreven bewoners te bezoeken. Mark Rutte vertrekt vrijdag naar Provincie Limburg.

READ  Het echtpaar, dat aan isolatie ontsnapte, werd berispt en gearresteerd door de autoriteiten