Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Duizenden buitenlandse lopers uitgesloten van marathon New York

Totdat op een dag duizenden buitenlandse lopers, waaronder Europese, Britse, Indiase en Chinese burgers, niet kunnen deelnemen aan de legendarische New York Marathon. Het vindt plaats op 7 november, de dag voor de opheffing van het “reisverbod”, waaronder de heropening van de Amerikaanse grenzen, die al anderhalf jaar gesloten zijn.

Dat blijkt uit een vertrouwelijke verklaring van de organisator van de race, NYRR, die vrijdagavond 15 oktober op hun website is geplaatst. Internationale deelnemers die niet naar de Verenigde Staten kunnen reizen vanwege het verbod van de president van de Verenigde Staten [datant de la présidence de Donald Trump au printemps 2020] Ze komen in aanmerking om hun deelname aan de New York Marathon van 2022 uit te stellen.”Persbericht meldt.

Afgewezen deelnemers moeten echter: “Claim” Uitgesteld naar editie 2022 tussen “21 oktober en 3 november 2021”vs totaal «75 dollar». Voordat ik me begin volgend jaar opnieuw kan inschrijven. Er worden geen annuleringen voor de editie 2021 gerestitueerd.

marathon terugkeer

Meer dan anderhalf jaar na het sluiten van hun grenzen maakten de Verenigde Staten vrijdag bekend dat het op 8 november weer open gaat voor miljoenen reizigers die vanwege de pandemie de toegang zijn ontzegd, maar alleen op voorwaarde dat ze zijn ingeënt tegen Covid-19. .

De organisatoren van de marathon verwezen naar de lijst die is opgesteld door de Amerikaanse gezondheidsautoriteiten in de betrokken landen voor anderhalf jaar om reizen te verbieden, tenzij er een overheersende reden is: dit zijn allemaal Europese landen in het Schengengebied, het Verenigd Koninkrijk , Ierland, Brazilië, Zuid-Afrika, India, China en Iran.

READ  De tegenslagen van Emmanuel Macron zorgen voor problemen
Lees ook Covid-19: VS heffen beperkingen op 8 november op voor gevaccineerde reizigers

De marathon van New York – die eindigde in Central Park na het oversteken van de Great Bridges van New York – is geannuleerd in 2020, een verschrikkelijk jaar voor de door pandemie verwoeste metropool. editie 2021, 50NSHet was gepland om ongeveer 33.000 lopers te verwelkomen, of 60% van de 53.000 lopers die in 2019 waren geregistreerd.

Vóór de pandemie trok de legendarische marathon die in 1970 werd opgericht jaarlijks meer dan 250.000 toeristen, voor een economische impact die in 2015 werd geschat op $ 415 miljoen.

De wereld met AFP