Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Duitsland: een anticorruptiegroep beraamde een plan om de premier van Saksen te vermoorden

De Duitse politie zei op woensdag 15 december dat ze een complot van anti-bijlactivisten in Saksen om de premier van die regio te vermoorden hadden verijdeld, te midden van toenemende gewelddadige protesten tegen het verplichte vaccinatieplan van het land.

De politie zei dat doodsbedreigingen tegen Michael Kretschmer, premier van een regio met een van de hoogste percentages van COVID-19-infectie in Duitsland en de laagste vaccinatiegraad, werden geuit in een groep van berichtenplatform Telegram.
Ze zei op Twitter dat berichten van leden van de groep erop wezen dat ze mogelijk in het bezit zijn van vuurwapens en kruisbogen.
Na verschillende locaties in Dresden te hebben doorzocht, maakte de politie bekend dat “het aanvankelijke vermoeden is bevestigd”.

Demonstraties tegen nieuwe beperkingen voor niet-gevaccineerde mensen en plannen om vaccinatie verplicht te stellen voor sommige groepen in Duitsland zijn de laatste tijd gewelddadiger geworden, met toenemende aanvallen op artsen, politici en journalisten.

De Duitse omroep ARD meldde dinsdag dat meer dan een dozijn politici, media en openbare instellingen brieven hebben ontvangen waarin wordt gedreigd met “bloedresistentie”.

READ  Het conflict tussen de Europese Commissie en Polen escaleerde verder