Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Drie vragen over de ongebreidelde epidemie deze winter

Drie vragen over de ongebreidelde epidemie deze winter

Influenza doodt jaarlijks tussen de 10.000 en 15.000 mensen. De epidemie is deze winter bijzonder virulent. De Franse volksgezondheidsautoriteit constateerde vorige week een sterke stijging van het aantal sterfgevallen. Volgens elektronische overlijdensakten had bijna 3% te maken met de griep.

Influenza was goed voor meer dan een kwart van de consultaties van SOS-artsen, cEr zijn twee weken verstreken. Het is ongepast om te praten over een “drievoudige epidemie” in Frankrijk, aangezien volgens de laatste cijfers van Public Health France, gepubliceerd op woensdag 28 december, de epidemieën van bronchiolitis en Covid-19 aan het afnemen zijn en de piek in ziekenhuisopnames voorbij is. Aan de andere kant is de griepepidemie getuige van “zeer hoge dichtheid en zichtbaar toenemend. Dat meldt het Epidemiologisch Bureau.

Wie wordt getroffen?

De zwaarst getroffen regio’s zijn Hauts-de-France, Île-de-France, Normandië en Provence-Alpes-Côte d’Azur. Landelijk steeg het aantal ziekenhuisopnames voor de griep vorige week met 75%. “We zien nu al steeds meer patiënten in onze diensten”, tegenZeker Mark Noisette Voorzitter van de Samo Emergency Union in Frankrijk. “deze De patiënten verkeren in een ernstige toestand, wat niet ongebruikelijk is voor de griep die we de afgelopen jaren hebben gezien”, zei hij. Hij zegt. “Er is een heel sterk signaal van deze exploderende pandemie en van een gezondheidssysteem op de knieën.”

Ernstige gevallen zijn meestal ouderen. In verpleeghuizen wordt de situatie nauwlettend gevolgd: Honderden instellingen Ik heb verschillende gevallen genoemd. Maar de Franse volksgezondheidsautoriteit wijst er ook op dat er jongeren zijn tussen de 15 en 64 jaar, van wie een groot deel voorheen gezond was en geen risicofactoren leek te hebben.

READ  Seksualiteit: hoe is het om homo te zijn?

Is het virus deze winter virulenter?

Het is moeilijk te zeggen. We weten dat de A-stam en het H3N2-subtype voornamelijk in omloop zijn. Stam B, genaamd Victoria, is in opmars. In ieder geval merken de autoriteiten en artsen een gewelddadige epidemie op. Veel epidemiologen hadden dit verwacht, omdat – in vergelijking met voorgaande jaren – het aantal besmettingen in landen als Australië enkele maanden geleden tijdens de Australische winter veel hoger lag. De griep verspreidt zich Eerst op het zuidelijk halfrond en dan weer thuis, in Frankrijk.

De griep is virulenter omdat de Fransen al twee of drie jaar niet met het virus in aanraking zijn gekomen. Pandemieën zijn vervangen door Covid-19. Barrièregebaren zijn grotendeels verlaten, dus we zijn iets minder beschermend. Een andere verklaring: de griepvaccinatiecampagne kwam dit najaar moeilijker op gang dan vorig jaar. Deze vertraging was rGevangen voor mensen die risico lopen. Apothekers hebben ongeveer acht miljoen doses van het vaccin verstrekt. Het valt nog te bezien hoe effectief het dit jaar zal zijn.

Kunnen ziekenhuizen de epidemie het hoofd bieden?

“Er is een explosie van griepgevallen, met ook ernstige gevallen, wat betekent dat IC’s in het algemeen verzadigd zijn met gesloten bedden omdat ook het personeel vrij moet nemen”, zei ze. Dat maakte minister van Volksgezondheid François Brown woensdag 28 december bekend tijdens een bezoek aan het ziekenhuis van Annecy. “Deze week is een klein beetje van alle risico’s. Maar de mobilisatie van personeel is zeer compleet en het systeem is veerkrachtig.”bevestigd.

Door deze toestroom van grieppatiënten waren er op dinsdag 27 december geen bedden meer op de intensive cares in Ile-de-France. Zo waren er ’s middags slechts drie plaatsen vrij voor patiënten, in 29 districtsziekenhuizen.

READ  "Bijna elk jaar hebben we een verrassende gast in het ecosysteem."