Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Drie doden bij schietpartij Rotterdam

Drie doden bij schietpartij Rotterdam

” data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >

Er is een 32-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht het vuur te hebben geopend in een appartement in Rotterdam.

Een 14-jarig meisje, haar moeder en een lerares zijn donderdag om het leven gekomen toen een 32-jarige man het vuur opende in een huis en later in een ziekenhuis in Zuidwest-Nederland, aldus de Nederlandse politie. Nederlandse politie. De gearresteerde man lijkt alleen te hebben gehandeld om nog onbekende redenen, vertelde de politie aan verslaggevers. Volgens de politie was de schutter bij de autoriteiten bekend vanwege dierenmishandeling en was hij een student in het ziekenhuis.

“We kunnen nog niets zeggen over de motieven achter deze gruwelijke daden. Het onderzoek loopt nog.”Dat zei procureur-generaal Hugo Hillenaar tegen verslaggevers, waarbij hij erop aandrong dat de verdachte samenwerkte met de politie. De man opende het vuur in een huis in de Nederlandse havenstad, doodde een 39-jarige vrouw en verwondde haar 14-jarige dochter – die korte tijd later stierf – ernstig, zei politiechef Fred Westerback. Vervolgens ging hij een klaslokaal van het Erasmus Ziekenhuis binnen, waarbij hij een 46-jarige leraar vermoordde. Elke keer dat hij een vuur aanstak, werd het snel gedoofd, maar het veroorzaakte paniek.

Een twijfelachtig oorlogswapen

Elite-politie-eenheden stormden het ziekenhuis binnen, terwijl brancarddragers en afdelingspersoneel patiënten in rolstoelen of op brancards probeerden te evacueren. “Het is niet te geloven”Matthijs van der Poel, geciteerd door het Algemeen Dagblad, werd aangekondigd als algemeen coach. “Iedereen is geschokt en volgt het nieuws met afgrijzen. Ik ben bang dat zulke dingen niet vermeden kunnen worden. De politie zei dat de man ervan wordt verdacht de schutter te zijn, en dat er geen tweede schutter was.

READ  Deel II van een Caribische cruise naar de Bovenwindse Eilanden

Medisch personeel verlaat het ziekenhuis. BAS CZERWINSKI / AFP

De politie ging het ziekenhuis binnen waar de schietpartij plaatsvond. BAS CZERWINSKI / AFP

De politie zei eerder dat de verdachte gekleed was “gevecht”, Hij was lang, had zwart haar en droeg een rugzak. “Eerst vond de schietpartij plaats op de vierde verdieping. Er werden vier of vijf granaten afgevuurd. Vervolgens werd er een molotovcocktail in het onderwijscentrum gegooid. Hij was een geneeskundestudent, geciteerd door de RTL-televisiezender zonder hem bij naam te noemen. “Er was veel paniek en geschreeuw… Ik hoorde geen beelden, alleen maar paniek.”, zegt een andere ooggetuige, geciteerd door de NOS. Beelden die in de pers werden uitgezonden, onthulden een ballet van helikopters en sluipschutters op naburige daken.

“Ik ben verdrietig en boos.”Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam zei tegen verslaggevers: a “Zwarte dag” Voor zijn stad. Minister-president Mark Rutte uitte zijn mening “De grote verbazing”. “Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers van deze aanval, hun dierbaren en iedereen die zo bang is.” Hij schreef op de oude Twitter X. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zeggen dat hun hart uitgaat naar de slachtoffers “Diep verdriet”. Rotterdam is vaak het toneel van schietpartijen, waarvan doorgaans wordt gezegd dat ze de rekeningen tussen rivaliserende drugsbendes vereffenen. In 2019 werden drie mensen doodgeschoten in een tram in Utrecht, wat leidde tot een massale klopjacht. In 2011 schokte de 24-jarige Tristan van der Lis het land toen hij in een druk winkelcentrum zes mensen doodde en tien anderen verwondde.