Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Doorbraak om TPM 2.0-vereisten te omzeilen

Na de introductie van Windows 11 deden de hardware-eisen voor de toekomstige installatie van het besturingssysteem sommige ogen groter worden. met voorvertoning (Windows 11 Insider-preview), besteedt Microsoft er niet veel aandacht aan, maar ze zouden als een schok terug moeten komen met de definitieve versie en algemene beschikbaarheid.

Wat de installatie betreft, hebben de belangrijkste vraagtekens betrekking op de uitsluiting van respectievelijk Intel Core- en AMD-processors vóór de 8e generatie (Coffee Lake) en de tweede generatie Ryzen (Ryzen 2000), evenals de TPM-beveiligde platformmodule in versie 2.0.

Volgens de resultaten van de testfase met de preview, Het lijkt erop dat Microsoft de neiging heeft om de ballast in de steek te laten Het stamt af van een generatie gerelateerd aan Intel- en AMD-processors. Voor TPM 2.0, dat codering en sleutelbehoud mogelijk maakt, lijkt de situatie een beetje krapper.

De aanwezigheid van de chip of firmware kan worden gecontroleerd met het commando the tpm.msc. Indien nodig kan het nodig zijn om naar het BIOS UEFI-menu te gaan om de beveiligingsinstellingen te activeren.

Reddingstip

Nieuwere Windows Het rapporteert een manier om TPM 2.0-vereisten te omzeilen (en veilig opstarten) met wijzigingen in het register die optreden tijdens de installatie van een nieuw besturingssysteem.

Op het scherm om aan te geven dat de computer weigert Windows 11 te starten, moet u de sneltoets SHIFT + F10 gebruiken om het opdrachtpromptvenster te openen en vervolgens regedit.exe om de Register-editor uit te voeren. nieuwe sleutel Labconfiguratie Het moet worden aangemaakt onder HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMSETUP.

Voor de nieuwe sleutel heb je twee 32-bits DWORD-vermeldingen nodig om ze een naam te geven transcenderen En de Omzeil SecureBootCheck Elk heeft een waarde van 00000001. Hacken (onder andere), zelfs als het niet altijd leuk of geruststellend is om met het register te knoeien.

READ  Huawei Watch 3 review: HarmonyOS te hulp