Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Donald Trump gaf het houden van een persconferentie op donderdag op, een jaar nadat zijn aanhangers het Capitool hadden aangevallen

Een botsing op afstand met Joe Biden zal niet gebeuren: voormalig president Donald Trump heeft zijn gezicht veranderd en heeft toegegeven aan een persconferentie op donderdag 6 januari, precies een jaar nadat zijn aanhangers het Capitool bestormden.

In een verklaring die dinsdag 4 januari werd vrijgegeven, verzekerde de Republikein ons dat hij op 15 januari zal spreken tijdens een bijeenkomst in Arizona. weer protesteren tegen ” Namaak “ Die, zei hij, zonder enig bewijs te leveren, de laatste presidentsverkiezingen die Joe Biden won, vervormde. “Misdaad van de eeuw!”, schrijft Donald Trump, die zijn Democratische rivaal met zeven miljoen stemmen versloeg.

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Een jaar na de aanval op het Capitool gaan we terug naar de dag dat de Amerikaanse democratie haperde

De voormalig zakenman geeft geen duidelijke verklaring voor het afzeggen van de persconferentie die hij van plan was vanuit zijn luxe woning in Florida (zuidoosten). zeg opgeven “Gezien” parlementaire commissie “bevooroordeeld en oneerlijk” Wie onderzoekt zijn rol en de rol van zijn naasten in deze aanslag die Amerika schokte? De Republikein beschuldigt ook de media “Nepnieuws”Een van die favoriete doelen.

De aankondiging van het evenement, dat zou zijn samengevallen met een moment van bezinning door het Amerikaanse congres in Washington, werd door critici van de voormalige president opnieuw geprovoceerd. Maar het vooruitzicht van zo’n toespraak lijkt ook het Republikeinse kamp in verlegenheid te brengen, waar Donald Trump nog steeds een enorme invloed op uitoefent. De meerderheid van de aanhangers van de Conservatieve Partij houdt zich al aan de stelling “map” Van de laatste presidentsverkiezingen die hij verkocht.

READ  Joe Biden kiest voormalig Republikeinse senator als ambassadeur in Turkije
Lees ook Aanval op Capitol Hill: Trump vraagt ​​Hooggerechtshof om overdracht van documenten aan commissie te blokkeren

Biden zal spreken vanuit het Capitool

De beurt van Donald Trump maakt de weg vrij voor Joe Biden, die donderdag zal spreken vanuit het Capitool, terwijl duizenden aanhangers van zijn Republikeinse tegenstander probeerden te voorkomen dat het Congres zijn verkiezing goedkeurde.

En hij zal praten over het werk dat nog gedaan moet worden om onze democratie en onze instellingen te verzekeren en te versterken, en de haat en leugens afzweren die we op 6 januari hebben gezien om het land te verenigen.”, zei de woordvoerder, Jen Psaki, dinsdag.

Sinds zijn verkiezing lijkt Joe Biden terughoudend om frontaal aan te vallen “de andere man” of voor “jong vroeger” De formuleringen die door de president en het Witte Huis worden gebruikt, met name niet diegene noemen die het misschien nodig zal zijn om opnieuw te ontmoeten tijdens de presidentsverkiezingen van 2024. Officieel is Joe Biden van plan om zichzelf en de Republikein voor hem te vertegenwoordigen, geeft aan dat hij overweegt het.

Volgens Joe Biden is de beste manier om Donald Trump tegen te gaan, de Amerikaanse middenklasse te verzoenen met de representatieve democratie, door te zorgen voor banen, koopkracht en een zekere sereniteit in het licht van de globalisering. Maar de steeds impopulaire president worstelt om de gewenste resultaten te bereiken: de Verenigde Staten zijn moe van een nieuwe golf van de pandemie, de grote sociale hervormingen van Joe Biden lopen vast in het Congres en de kosten van levensonderhoud stijgen…

READ  Dodental Duitsland overschrijdt 100.000
Lees het persoverzicht: Joe Biden moest “de orde herstellen ondanks chaos. Maar chaos heerst”: kritiek op de Amerikaanse pers

De wereld met AFP