Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Doet denken aan Charcuterie, Leclerc is in rep en roer.

Doet denken aan Charcuterie, Leclerc is in rep en roer.

Charcuterie: De distributiegigant herinnert zich de Italiaanse mortadella die tussen half april en begin mei in zijn winkels uitverkocht was.

Het product in kwestie is “Moradella Bologna IGP 100g”, verkocht onder het merk L’atelier Charcuterie Tradizioni d’Italia.

De transparante trays van 100 g zijn voorzien van de volgende barcode: 3664335100049 en lotnummer: L213097. De vervaldatum is vastgesteld op 05/12/2022.

Charcuterie is in rep en roer

Deze sets mortadella werden te koop aangeboden in Leclerc-winkels tussen 19 april Dit is dinsdag 10 mei. Terugroeping Conso charcuterie wil u erop wijzen dat alleen producten met de aanvullende code 01 na de streepjescode onder de terugroepactie vallen. Het komt neer op het mogelijke bestaan ​​van Listeria Steroïden, de veroorzaker van listeriose.

Als u symptomen heeft gemeld zoals koorts, Hoofdpijn, pijn, enz., is het raadzaam uw arts te raadplegen. Listeria kan voor sommigen ernstige risico’s opleveren PersonenVooral zwangere vrouwen, immuungecompromitteerde vrouwen en ouderen. De incubatietijd voor vleeswaren kan tot acht weken bedragen.

Het contactnummer, 08.086.52.86, is ingesteld. U wordt verzocht niet te eten het productBreng het terug naar het verkooppunt en neem contact op met de Consumentenservice. Het bedrag wordt teruggestort.

Sinds begin april vijf herinneren Charcuterie was al geregistreerd over het risico van Listeria-infectie en werd op 23 april al teruggeroepen in Occitanie. Eerder, kruispunt Leclerc herinnerde zich vis, Franprix en Auchan-kaas, waar Listeria het vaakst wordt aangetroffen.

Een maand geleden riep Lactalis Group 24.000 kazen terug voor hetzelfde redenen:Rauwemelkkazen, waarvan de geproduceerde melk een potentiële bron van besmetting is. Een week geleden vroegen Auchan en Leclerc hun klanten om geen partijen “Pavés Hauts-de-France” te consumeren.

READ  Winkelcentrum Part-Dieu staat vol met nieuwe dingen

Carrefour, Leclerc, Cora, 24.000 kazen getrokken voor Listeria

De Lactalis Group heeft op vrijdag 8 april haar kaasterugwinningscampagne verlengd tot: melk gelooft. Fromageries de Normandie, in 2016 overgenomen door Lactalis, roept alle kaassoorten terug melk Rauw gemaakt van de melk van het betreffende product, dat zijn 24.000 kazen.

Les Fromageries de Normandie, van de Lactalis-groep, heeft de cheese pull-campagne op vrijdag 8 april verlengd tot melk Er wordt aangenomen, na het identificeren van een mogelijke bron van besmetting van de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor listeriose, volgens een persbericht.

Lactalis, die was begonnen herinneren Van Greindorg-kaas op maandag 4 april heeft het de bron van het probleem getraceerd door de bron van besmetting van rauwe melk van een van zijn partnerboerderijen te identificeren, aldus de groep.

Als gevolg hiervan roept Fromageries de Normandie, dat in 2016 werd overgenomen door Lactalis, alle kazen terug. melk Een woordvoerder van Lactalis vertelde AFP dat er rauwe melk is gemaakt van de geproduceerde melk, dat wil zeggen 24.000 kazen.

Bries, coulommiers, camemberts en kleine camemberts uit Normanville, Bon Normand, Pâquerettes, Graindorge, Traditions de Normandie en Nous anti-gaspi zijn het doelwit geweest, zonder dat er tot nu toe vergiftiging is waargenomen, heeft de groep geïdentificeerd.

Batch identificatienummers onthouden Ze zijn 010322LI8, 030322LI8, 070322LI8, 090322LI9, 110322LI4, 150322LI3, 170322LI1 en gestempeld door FR 14.371.001 CE, volgens Fromageries de Normandie. De groep heeft ook een gratis telefoonnummer ingesteld voor bezorgde consumenten (0800 120 120).

READ  In zijn verval heeft OpenAI een versie van ChatGPT voor bedrijven uitgebracht

Listeria kan dodelijk zijn

Listeria, veroorzaakt door de bacterie Listeria Monocytogenes, is de tweede belangrijkste doodsoorzaak door voedselvergiftiging, met tientallen doden per jaar in Frankrijk.

Listeriose, in zijn invasieve vorm, is bijzonder dodelijk: ongeveer een kwart van de patiënten sterft, bijvoorbeeld aan neurologische complicaties zoals meningitis.

heerlijk eten

De incubatietijd is gewoonlijk één of twee weken, maar kan tot ongeveer drie maanden duren, en zwangere vrouwen lopen vooral risico, aangezien ze 20 keer meer kans hebben om een ​​infectie op te lopen dan de rest van de bevolking.

De campagne volgt op een massale dagvaarding van bevroren pizza van het merk Buitoni na verschillende ernstige gevallen van E. coli-besmetting van kinderen, evenals Kinder-producten waarvan wordt vermoed dat ze salmonellose veroorzaken.