Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Diversen/Justitie – Cap Corse: Op weg naar de inbeslagname van het Misenko Hotel

Diversen/Justitie – Cap Corse: Op weg naar de inbeslagname van het Misenko Hotel

Dit is waarschijnlijk de conclusie van een lang juridisch dramaMisenko Hotel. De beslissing viel op dinsdag 2 april: Handelsrechtbank van Bastia Een bevel voor de volledige overdracht van de activa van het bedrijf dat eigenaar is van dit vijfsterrenhotel. Gelegen in Cagnano, in Cap Corseen is sinds 24 september 2023 gesloten vanwege grote financiële problemen.

De rechtbank had de mogelijkheid om voor een openbare veiling te kiezen Deze collectie van 29 kamers en zeven villa's met zwembad is verspreid over 22 hectare, of om een ​​van de vier kopers te benoemen die een aanbod hebben gedaan om deze eerder onder curatele gestelde onderneming te kopen. Uiteindelijk kreeg de tweede optie de overhand. De Rechtbank van Koophandel aanvaardde het bod van Rond Jean-François Santini werden vier partners gevormd, een gespecialiseerde bouwaannemer, oorspronkelijk uit Benue. Sepak de Marseille, de curator van het bedrijf, heeft via zijn investeringsfonds een overeenkomst gesloten ten gunste van de kopers.

“De wens om deze plek nieuw leven in te blazen”

“Het is vooral een verhaal van mannen en hun liefde voor dit emblematische instituut Cap CorseHet wordt beschouwd als een bron die dicht bij de zaak staat. “Er bestaat bij kopers een reële wens om deze plek nieuw leven in te blazen.”

Uitspraak van de handelsrechtbankDat CORSICA – OCHTEND Uit het overleg blijkt dat er tal van toezeggingen zijn gedaan, niet alleen met betrekking tot de hervatting van de drie werknemers van het bedrijf, maar ook met betrekking tot de sloop- en restauratiewerkzaamheden van de gebouwen.

READ  Japan: een bedrijf verbiedt zijn werknemers om te roken ... zelfs als ze vanuit huis werken

waar wij om vroegen, Ik ben Alan GuidiDe advocaat van de koper wilde in dit stadium geen commentaar geven. Maar over het geheel genomen noemen de betrokkenen bij de zaak een bedrag dat daar dichtbij ligt Vijf miljoen euroInclusief de overname van het hotel, en het uitvoeren van reparatiewerkzaamheden aan meerdere gebreken of daaraan gerelateerd Gerechtelijke veroordelingen van Misingo. In een uitspraak van november 2019 heeft de correctionele rechtbank van Bastia het bedrijf SAS, dat deze luxe faciliteit exploiteert, veroordeeld voor het slopen van verschillende gebouwen die zonder bouwvergunning zijn gebouwd.

Op verzoek van het Openbaar Ministerie hebben rechters opdracht gegeven tot de sloop van een gebouw waarin een kuuroord was gevestigd en een ander gebouw dat als kinderclub werd gebruikt. Deze sloop zou binnen zes maanden plaatsvinden. Als ze dit niet doen, riskeren de eigenaren een boete van $ 100 miljoen 200 euro per dag Sinds die datum. Het bedrijf heeft het ook besteld Een boete van 150.000 eurowaaronder 50.000 voorwaardelijke straffen.

Lange juridische strijd

Dit is niet de eerste veroordeling tegen deze hotelfaciliteit. In 2017 haalde het landgoed van Misenko al de krantenkoppen dankzij een juridische strijd tussen het landgoed en de Environmental Society U Levante. Discussieonderwerp: Een hutrestaurant gebouwd aan zee op het strand van Kaniano.

Feit blijft dat deze toekomstige heropleving wijst op een nieuwe toekomst voor dit luxe hotel dat in 2017 op de plek van het oude hotel werd herbouwd. Steenbok. Hoewel het niet zal heropenen vanwege het toeristenseizoen dat al in aantocht is, zijn de nieuwe eigenaren van plan het hotel de komende maanden weer normaal te maken. Ze rekenen erop Heropening voor het seizoen 2025.

READ  Deze Franse gebruikers hebben de Starlink-satellieten van Elon Musk gewonnen