Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dit zijn de presidentiële auto’s die de geschiedenis van de Vijfde Republiek zijn ingegaan

Elke president van de Vijfde Republiek heeft de geschiedenis van Frankrijk gemarkeerd, maar hun auto’s zeggen veel over hun passies, hun smaak of de berichten die ze aan de Fransen willen doorgeven.

Een verlengstuk van de persoonlijkheid van de gastheer van het Elysée, de auto van de president belichaamt enigszins zijn persoonlijkheid in de ogen van de Fransen. “Fransen houden van auto’s”, zei Georges Pompidou. Wat blijft er over van deze staatslieden? De belangrijkste zaken, diplomatie, maar ook hun auto waarvan het protocol precies het “sieraad” definieert. Wanneer de president van de republiek voor een officiële gelegenheid in het vliegtuig zit, is het versierd met een Franse vlag die rechts van de voorste auto is geïnstalleerd, aan de kant waar het staatshoofd in- en uitstapt. Een nationale feestdag is vaak een gelegenheid om een ​​processie te zien.

Een ander kenmerk zijn hun opnames die tot in de jaren 70 herkenbaar waren aan platen 1PR75 tot 5PR75. Presidentiële auto’s hebben nu een normale registratie die chronologisch voor alle voertuigen is ingesteld door de Vehicle Registration Service. Een terugblik op enkele modellen die de geschiedenis van de Vijfde Republiek markeerden.

• 1958-1969 – Charles de Gaulle Protectoraat door DS 19

Citroën DS met hydraulische vering voor General de Gaulle
Citroën DS met hydraulische vering voor generaal de Gaulle © AFP

Als er één legendarische Franse auto is, dan is het wel de beroemde DS en zijn hydraulische veersysteem. Dit is de auto die Charles de Gaulle koos om hem op de wegen te vertegenwoordigen. DS 19 bereikte het hoogtepunt van zijn populariteit door te sparen Het leven van generaal de Gaulle tijdens de aanval op Petit-Clamarte gericht tegen hem op 22 augustus 1962. Ondanks de lekke voorbanden vervolgde Citroën zijn weg dankzij de luchtvering.

READ  Besparingen: deze onwaarschijnlijke investering die de Fransen zo verleidt

• 1969-1974, Georges Pompidou en Citron SM

Citroën SM-voorzitter Pompidou
Citroen SM President Pompidou © Staff

Het derde hoofd van Ve bleef enige tijd de DS van zijn voorganger gebruiken. Daarna adopteerde hij twee krachtige SM-tweelingen, nog steeds van Citroën. SM is niet alleen een luxe auto. Ze is een atleet en Georges Pompidou is een autoliefhebber. Onder de motorkap van deze door Henri Chapron ontworpen coupé ligt een krachtige Maserati V6-motor.

De presidentiële versie, die in drievoud werd geproduceerd, werd ontworpen met de Elysee-teams die exacte specificaties uitwerkten. Twee gaven zich over aan de Elysee. Ze werden gebruikt tijdens het presidentschap van Jacques Chirac, die ook een liefhebber is van auto’s.

• 1953-1958 – Valéry Giscard d’Estaing 604

President van de Republiek Valéry Giscard d'Estaing rijdt in zijn Peugeot 604, vergezeld van zijn dochter Jacent en haar man Philippe Djibout, na een bezoek aan de grot van Lascaux op 7 augustus 1980.
President van de Republiek Valéry Giscard d’Estaing rijdt in zijn Peugeot 604, vergezeld door zijn dochter Jacent en haar man Philippe Djibout, na een bezoek aan de grot van Lascaux op 7 augustus 1980. © AFP

Modern en dynamisch, Valery Giscard d’Estaing zal de favoriete auto van zakelijke leiders kiezen, de Peugeot 604 met automatische versnellingsbak. In 1975 bracht hij Peugeot naar de Elysee. De auto’s van de president zijn niet langer zwart maar “mosgroen”. Vier 604’s zullen binnen een periode van zeven jaar door het Elysee worden aangevraagd. Drie daarvan zijn productiemodellen, best-of-breed SL-versies aangedreven door een 2,6-liter V6 en 136 pk, die de baas soms graag zelf bestuurt.

• 1981-1995 – Safran, CX en 605 door Francois Mitterrand

Francois Mitterrand mei 1981
François Mitterrand in mei 1981 © AFP

De socialistische president begint zijn reizen in een Renault, 30 en vervolgens 25, voordat hij naar Safran verhuist. Maar zijn privéreizen vinden plaats in de CX-opvang, en vervolgens in XM. In 1991 verwierf het Elysee Palace een gepantserde Peugeot 605 van het bedrijf Breton Labe. Dit model is uitgerust met een 170 pk sterke V6-motor met zeer sterke stalen bepantsering en ramen van kogelwerend glas en polycarbonaat. Weegschaal op de weegschaal: 2500 kg, of 1.000 kg meer dan de standaard 605 V6.

READ  Een stel vindt een enorm vreemd lichaam in een blikje pillen gekocht bij Leclerc in Vallauris

• 1995-2007 – Jacques Chirac tussen CX en 607

Jacques Chirac en zijn vrouw Bernadette in de straten van Curies
Jacques Chirac en zijn vrouw Bernadette op de wegen van Correze © FRANCOIS GUILLOT

Jacques Chirac blijft Citroën trouw en kiest voor de CX Prestige en daarna voor de gepantserde C6. Tijdens zijn twaalf jaar aan de Elysee gebruikte hij echter regelmatig de Peugeot 607, die zich bij de vloot van het presidentschap van de republiek voegde. Maar de Peugeot die destijds ongetwijfeld de meest opvallende was, was de rode vintage 1984 205 SR waarmee zijn vrouw Bernadette Chirac op de wegen van Curies reed.

• 2007-2012 – 607 Paladin door Nicolas Sarkozy

Nicolas Sarkozy in een luxe Peugeot 607 Paladin
Nicolas Sarkozy in de luxe Peugeot 607 Paladin © REGIS DUVIGNAU

Tussen de Citroën C6 en Renault VelSatis is het de Peugeot 607 Paladine die zeker het vijfjarige mandaat van Nicolas Sarkozy voor auto’s markeerde. In 2007 was zijn team op zoek naar een auto die vernieuwing en moderniteit belichaamt tijdens de opkomst van de Champs Elysees, wat de nieuwe president zal doen op zijn inauguratiedag. Dan herinnert iemand zich de Peugeot 607 Paladin-concept, die werd gepresenteerd op de autosalon van Genève in 2000.

Deze ruim 5 meter lange limousine van autofabrikant Heuliez is omgebouwd tot vloerrijtuig met glazen dak en uitschuifbaar plaatstalen dak. Het passagierscompartiment is uitgerust met een Hermes-zadel. Dus het werd gewonnen uit het Peugeot Driving Museum op de Champs Elysees.

Kleine details, het schuifdakmechanisme werd geïnstalleerd ten koste van de brandstoftank met een inhoud van slechts 6 liter, wat nauwelijks genoeg is om meerdere kilometers te rijden. Na deze presidentiële vlucht wordt de 607 Paladin niet meer gebruikt.

READ  Futuristisch low-load voertuig voor Airborne Forces en Special Forces gekwalificeerd door het Directoraat-Generaal Bewapening

• 2012-2017 – François Hollande en DS5 Hybrid gemaakt in Frankrijk

François Hollande in de DS5 Hybrid op een regenachtige dag
François Hollande in de DS5 Hybrid op een regenachtige dag © Martin Bureau

François Hollande is geen fan van auto’s, maar er werd bekend gemaakt dat hij die, als hij eenmaal is gekozen, meestal met de motor door Parijs reist, de hybride versie van de Citroën DS5 zal gebruiken. Deze auto is half diesel, half elektrisch en vooral gemaakt in Frankrijk. Het werd gebouwd in Doubs. Met 200 pk stoot deze DS slechts 99 gram CO2 per kilometer uit.

De eerste in de geschiedenis van de Vijfde Republiek. Maar in feite onthulde Citroen dat dit model aan alle kandidaten werd getoond “vóór de eerste ronde van de presidentsverkiezingen”. De Presidential DS5 is aangepast met een zonnedak om de menigte op de Champs-Elysees te begroeten. Maar op die dag hoorde regen erbij. Daarom gebruikt de president liever de gepantserde auto van Renault Espace V.

• 2017-2022 – Emmanuel Macron in de gepantserde hybride DS Crossback

De huidige president van de republiek gebruikt voornamelijk gepantserde en hybride DS7 Crossback
De huidige president van de republiek gebruikt voornamelijk de gepantserde en hybride DS7 Crossback © Thomas COEX

Emmanuel Macron gebruikte de gepantserde Renault Espace van François Hollande voordat hij op 14 mei 2017, zijn inauguratiedag, de DS7 Crossback selecteerde. De chef gebruikt alleen gepantserde voertuigen. Op 14 juli 2017 zal hij aan boord zijn van de Peugeot 5008 II. In november 2021 wordt Emmanuel Macron een hybride maar dan met een gepantserde versie van de DS7 Crossback.

Pascal Samama