Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dit zijn de fabrikanten die de beste trackingsoftware aanbieden in 2022

Bij het kopen van een Android-smartphone is het vooral belangrijk om rekening te houden met een van de elementen: het softwarebewakingsbeleid van de fabrikant. Hoe langer u dit opvolgt, hoe meer u er zeker van kunt zijn dat uw apparaat up-to-date blijft en beschermd blijft tegen mogelijke cyberdreigingen. In dit artikel zullen we samen zien wie de goede en slechte studenten zijn op dit gebied.

Als autonomie, beeldsensoren, ontwerp of algehele prestaties de criteria zijn bij het kopen van een Android-smartphone, dan is iets dat minder bekend is bij het grote publiek ook essentieel: een door de fabrikant goedgekeurd beleid voor softwarebewaking.

In feite en voordat je naar de uitgang gaat, is het belangrijk om te weten hoe lang je smartphone zal worden bijgewerkt, of het nu is voor Grote updates (gerelateerd aan het besturingssysteem) en Beveiligingspatches (Hierdoor is een optimale bescherming tegen hacking en mogelijke beveiligingsinbreuken mogelijk).

Op dit gebied keurt elke fabriek een: Een eigen beleid met een specifiek tijdschema. Het is niet verwonderlijk dat sommige merken bekend staan ​​om hun ernst, terwijl andere nog geen vooruitgang hebben geboekt. Door middel van dit artikel gaan we samen kijken wie de goede en de laagste kwaliteit studenten zijn in 2022, in termen van vervolgduur en publicatierespons. Houd er echter rekening mee dat de follow-up tijd Kan variëren afhankelijk van de modellen van elke fabrikant (Nieuwere en duurdere smartphones zijn vaak de beste.)

Android-update: wat zijn de beste fabrikanten in 2022?

Om het zoeken gemakkelijker te maken, hebben we ervoor gekozen om in alfabetische volgorde te werk te gaan. Om deze keuze te maken, vertrouwen we op de gegevens die door de fabrikanten worden verstrekt, evenals door de gespecialiseerde website AOSMark. Dit platformHet rangschikt Android-smartphonemakers op basis van het aantal updates van het besturingssysteem dat ze in het verleden gemiddeld op hun telefoons hebben uitgevoerd. De scores variëren van 0 tot 5, wetende dat een hoge score zich vertaalt naar: Langdurige ondersteuning door de fabrikant.

READ  Starfield: A New Planet onthuld in de Xbox Game Pass-trailer | Xbox One

Asus

We beginnen dus met de Taiwanese fabrikant Asus, een content die het door Google aanbevolen minimum biedt. Het zijn twee grote Android-upgrades en twee jaar Android-beveiligingspatches. Wat de respons betreft, duurt het tussen de twee en drie maanden voordat een merk OS-updates distribueert. Dit was bijvoorbeeld het geval bij de laatste Zenfone 8 en Zenfone 8 Flip. De twee toestellen werden eind mei 2021 gelanceerd met Android 11, en beide toestellen verhuisden in januari 2022 naar Android 12, ongeveer drie maanden nadat Google de stabiele versie van het besturingssysteem uitbracht. Merk op dat Asus in de top 20 van AOS Mark-fabrikanten op de 19e plaats staat met een score van 0,1.

Android-updatemap

de Google

Het zal je niet verbazen dat Google tot de toppresteerders behoort als het om bots gaat. Ik ben nog steeds blij, Mountain View is de wortel van Android. tot lancering Pixel 6 en Pixel 6 ProHet Amerikaanse bedrijf heeft Android-updates voor drie jaar en drie jaar beveiligingsupdates geleverd.

Sinds de release van zijn nieuwste smartphone heeft het bedrijf zijn beveiligingsmonitoring echter verhoogd. Vanaf de Pixel 6 en 6 Pro zullen de komende vijf jaar Google Pixel-smartphones profiteren van beveiligingspatches. Houd er echter rekening mee dat de fabrikant qua respons vaak boven een bepaalde Samsung uitsteekt, wie heeft er zo’n hekel aan. Deze modus is echter niet systematisch en Google Pixel blijft de snelste volwaardige smartphone. Het is niet verwonderlijk dat Google de AOS Mark-beoordeling overtrof met een score van 1,8 uit 5.

Android-updatemap

Nokia / HMD

Hoe zit het met Nokia? Op zijn nieuwste smartphones, zoals de Nokia XR20, biedt het Finse merk 4 jaar beveiligingsupdates en 3 jaar Android OS-upgrades. Als onderdeel van het Android One-programma profiteren Nokia-smartphones van ten minste twee jaar monitoring van de besturingssysteemsoftware. Het bedrijf werd echter 14e geplaatst in de AOS Mark-rating. de reden ? Velen betreurden de vertraging bij het publiceren van de nieuwste Android-beveiligingspatches. Onlangs is het merk opgericht aangepaste webpagina Voor meer informatie over het update-uitrolschema voor elke smartphone.

Android-updatemap

eer

Zoals u weet, wordt de voormalige dochteronderneming Huawei sinds november 2020 onafhankelijk. In mei 2021 en na maandenlange onderhandelingen met Google, Honor krijgt toestemming om Play Store weer te krijgen En alle Google-apps op zijn apparaten, wat tegelijkertijd de terugkeer van Android markeert. In maart 2022 maakte het merk grote indruk met de Honor Magic 4 Pro, een high-end optische telefoon met uitstekende kwaliteit. Op het gebied van softwaremonitoring belooft Honor twee jaar grote updates en twee jaar beveiligingspatches. De fabrikant behoort niet tot de top 20 van de beste AOS Mark-fabrikanten. Het moet gezegd worden dat het merk met het absolute minimum tevreden is.

Android-updatemap

Motorola

Motorola mag dan wel een van de meest populaire fabrikanten in de VS zijn, het gaat niet om de kwaliteit van de software monitoring. In feite biedt het merk voor zijn high-end apparaten zoals de Motorola Edge+ die onlangs in 2022 werd gelanceerd, slechts twee jaar grote updates en drie jaar halfmaandelijkse beveiligingsupdates. Het wordt nog erger voor oudere modellen, die elke twee weken genoegen moeten nemen met twee grote Android-updates en twee jaar beveiligingspatches. En nogmaals, dit beleid gaat alleen over hogere precedenten.

Android-updatemap

oneplus

ondanks De associatie met Oppo en de integratie van OxygenOS met ColorOSOnePlus staat nog steeds in de beoordeling van fabrikanten die uitstekende softwarebewaking bieden. In 2021 wijzigde het Chinese merk zijn moderniseringsbeleid om de concurrentie aan te kunnen. Dus alle high-end modellen die sinds 2018 zijn uitgebracht, krijgen drie jaar grote Android-updates en vier jaar beveiligingsupdates. Houd er echter rekening mee dat dit beleid niet van toepassing is op OnePlus Nord en Nord CE, die slechts profiteren van twee grote updates van het besturingssysteem en drie jaar beveiligingspatches. De trackingtijd wordt verder verkort in de Nord N-serie op instapniveau met 1 Android-update en 3 jaar beveiligingspatches. Het bedrijf behaalde de zesde plaats in de AOS Mark-rating.

Android-updatemap

Samsung

Het Zuid-Koreaanse bedrijf kan trots zijn op het aanbieden van de beste trackingsoftware. En niet voor niets heeft het bedrijf Google op dit gebied zelfs voorbijgestreefd. Sterker nog, Samsung heeft in februari 2022 aangekondigd dat De fabrikant biedt nu 4 jaar Android-updates en 5 jaar beveiligingspatches Op haar nieuwste smartphones zoals Galaxy S22of Galaxy S21 FE of Galaxy Z Fold 3 en Z Flip 3. Dit nieuwe beleid maakt Samsung de huidige koning van Android-softwaremonitoring. Voor andere apparaten blijven we met vier grote Android-updates en vier jaar beveiligingspatches.

Android-updatemap

xiaomi

In 2021 besloot Xiaomi zijn beleid voor het volgen van software te wijzigen. Sinds die datum heeft het Chinese bedrijf toegezegd vier jaar beveiligingsupdates en drie jaar grote Android-updates te leveren. Wees echter voorzichtig, de duur van de follow-up varieert naargelang het model (de meest recente hadden de langste follow-up). Alle Redmi-apparaten krijgen bijvoorbeeld een of twee grote Android-updates, terwijl Redmi Note- en Mi-smartphones twee tot drie grote updates krijgen. Eindelijk, al het vlaggenschip van Xiaomi 12 en 12 Pro Drie belangrijke OS-updates en vier jaar beveiligingsupdates.

Android-updatemap

conclusie

Zoals u begrijpt, blijven Google, Xiaomi en Samsung op het gebied van softwaretracking de meest serieuze merken, zowel qua tijdregistratie als respons. Uiteraard raden we je aan om prioriteit te kiezen voor toestellen die baat hebben bij langdurige opvolging (besturingssysteem en beveiliging samen).

READ  Microsoft dient patent in voor smartphone met drie schermen