Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dit ontdekte China op de maan

Dit ontdekte China op de maan

Bijna twee jaar na de lancering van de Chang’e-5 verkenningsmissie naar de maan, kondigde China de ontdekking aan die het had gedaan met behulp van monsters van maangrond.

De 9 septemberDe China National Space Administration en de China Atomic Energy Commission hebben een historische aankondiging gedaan. Wetenschappers van het Beijing Uranium Geology Research Institute hebben Je hebt een nieuw metaal gekozen gedoopt Locatie wijzigen- (Y). Het gaat over zesde maan metaal Het menselijk ras heeft het nooit ontdekt. Chang’e-5 sonde gaf ook meer informatie over: 3. heliumconcentratie op de maan.

Ringthitt-locatie vinden – (Y)

Locatie wijzigen- (Y) De naam komt van de Chang’e-5-missie, die in 2022 werd gelanceerd. De maanverkenningsmissie ontleent zijn naam aan maan godin Uit Chinese mythen Zijn naam is Chang’e.

Daarnaast ontdekten Chinese wetenschappers een monster van Changesite-(Y) in 1731 g maangrond. Later, hijInternationale Metallurgische Vereniging wie heeft dat al bevestigdnieuw metaal. Het monster, dat de wetenschappers vonden, is een kleurloos monokristallijn deeltje met een straal van ongeveer 10 micron.

De maan verkennen: een nieuwe interesse in de maan

“We hebben 1.731 gram maanmonsters van de Chang’e-5-sonde meegenomen. Door gezamenlijk onderzoek hebben we geweldige wetenschappelijke resultaten bereikt.”

Liu Zhizong, directeur van het Center for Lunar Exploration and Space Programs of China

Volgens Liu Jizhong, Meer dan 50 g maangrond Dat de sonde bracht en verspreidde naar andere wetenschappers. Momenteel is een andere distributie goedgekeurd en zal worden goedgekeurd Vijfde. Concreet is deze manoeuvre bedoeld om te worden uitgevoerd Andere studies op monsters.

historisch, China hij is de derde land hebben herstelt nieuw metaal Geleden de maan. De andere twee landen zijn: Verenigde staat en de Rusland. Bovendien is de Luna 24-sonde uit de voormalige Sovjet-Unie de laatste sonde die in 1976 monsters van maangrond heeft teruggestuurd. De door Chang’e-5 genomen grond is dus De eerste in 46 jaar.

READ  Sterke Leap-S1-review: Android TV-streamingbox zonder franje

Zie ook: Is de maan een planeet? waarom niet ?

Meer maanonderzoek in de toekomst?

Naast Changesite- (Y), ontdekten Chinese wetenschappers ook Helium-3 in monsters. Dit element heeft met name veel wetenschappers lange tijd geïnteresseerd krachtbron.

Deze isotoop van helium bevat twee protonen en één neutron. hij is Aanbevolen stabiele isotoop Een element heeft meer protonen dan neutronen. voor geleerden, Hij is veelbelovend zoveel als brandstof voor kernfusie met deuterium.

Onontdekte kant van de maan

In een rapport uit 1988 was het: NASA Hij prees al de voordelen van helium 3. Het lijkt erop dat hij een spoel kan maken grote hoeveelheid energie wat is? koolstofvrij en radioactief nucleair afval. In feite zijn noch helium-3, noch de reactieproducten radioactief. Deze laatste functie maakt het mogelijk om veel complicaties te voorkomen die verband houden met: Behandeling van radioactief afval.

Momenteel denken wetenschappers van wel Het oppervlak van de maan insluiten Meer dan een miljoen ton helium-3. Volgens het International Politics Compendium zou een dergelijke hoeveelheid van deze isotoop gelijk zijn aan: Ongeveer 1,5 biljard (1.5.10.)24) van dollars. Helaas zal het extraheren van helium-3 en het creëren van een kernfusiereactor nog steeds ingewikkeld zijn. Het is echter waarschijnlijk dat deze moeilijkheden de maanverovering niet zullen vertragen.