Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Disney schort politieke donaties in Florida op

Disney schort politieke donaties in Florida op

de groep Disney Vrijdag kondigde het de opschorting aan van alle donaties aan politieke organisaties in het land Florida In de nasleep van een controverse veroorzaakt door het stilzwijgen van de nummer één van de wereld op het gebied van entertainment nadat dit Amerikaanse land een controversiële wet had aangenomen die… Het is verboden om seksuele geaardheid te onderwijzen op scholen Algemeen.

Deze week aangenomen door de Florida Senaat, verbiedt de wet genaamd “Don’t Tell Me” (“Don’t Talk Gay”) door tegenstanders, zelfs derdeklassers, leraren om genderidentiteit en seksuele geaardheid te bespreken “op een manier die ongeschikt voor de leeftijd of ontwikkeling van leerlingen.” “.

De critici geloven dat de wet jongeren en hun ouders kan schaden LGBT-gemeenschap + En dat het onderdeel is van de conservatieve aanval die maandenlang wordt geleid door de Republikeinse Partij, die deze staat in het zuidoosten van de Verenigde Staten controleert.

“Teleurgesteld, gewond, bang en boos”

Disney heeft een enorm economisch gewicht in Florida, vooral in de omgeving van Orlando, waar Disney World-themaparken zich bevinden, behoren tot de meest bezochte ter wereld.

De groep is de afgelopen weken zwaar bekritiseerd, zowel van het publiek als van het personeel, omdat ze niet reageerden op deze wet die in Florida werd aangenomen. Zo maakten medewerkers van Pixar Animation Studios, een Disney-bedrijf, deze week publiekelijk bekend dat ze “teleurgesteld, gekwetst, bang en boos” zijn vanwege het stilzwijgen van Disney over het onderwerp.

Op vrijdag sprak Disney-chef Bob Chapek hen aan om zich te verontschuldigen voor het niet steunen van hen. Schreef in een interne e-mail geplaatst door verscheidenheid, Mediaspecialist in entertainment.

READ  'Ik had meer verwacht': Isabelle Huppert was teleurgesteld door het gejoel op het podium in haar nieuwste toneelstuk, dus vroeg ze om meer!

“Je had me nodig om een ​​sterkere bondgenoot te zijn in deze strijd voor gelijke rechten en ik heb je teleurgesteld. Het spijt me”, vervolgt Bob Chapke. Zo gaf de Disney-chef aan dat zijn groep zich meer zou inspannen om te voorkomen dat soortgelijke wetgeving in andere staten vorm krijgt. “Vandaag schorsen we al onze politieke donaties in Florida” tot nader order, bevestigde hij. “Ik denk eerlijk gezegd dat we een oneindig beter en sterker bedrijf zijn vanwege de LGBTQ+-gemeenschap”, zegt hij.