Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Directeur zegt dat Oekraïense werknemers van Zaporizja Power Plant het slachtoffer zijn van Russisch misbruik

11:53 uur: Op Oekraïense wegen spelen kinderen soldaatje

Yaroslav en Nazar, elk 11, dragen een kaki jasje, een houten geweer en een plastic machinepistool. Als ze hun les niet online volgen, runnen ze een nep “checkpoint” op de weg en vangen voorbijgangers. Sinds het begin van de zomer spelen tientallen kinderen dit spel op de wegen van de provincie Donetsk in het door Oekraïne gecontroleerde deel van Donbass, of zelfs die in de regio Charkov.

Sommigen zamelen geld in voor het leger door de militaire groet te brengen aan de passage van verschillende legervoertuigen die de omgeving doorkruisen, enkele tientallen kilometers van het front. Anderen vinden het leuk om snoep of fruit te verzamelen dat door voorbijgangers wordt aangeboden.

Een jonge jongen met snoep passeert een brandende Russische tank in Kreshchatyk, Oekraïne. – SOPA / SIPA-afbeeldingen

“We zijn hier om de auto’s te stoppen en te kijken of de mensen Roscoff zijn of niet”, zei Nazar in de lucht. Enkele tientallen kilometers verderop draagt ​​Maxim, 10, een militair jack bedekt met insignes, een plastic helm en een houten aanvalsgeweer. Hij groet het leger en zamelt geld voor hen in. “Ik heb het leger 15.000 hryvnia’s (400 euro) gegeven”, zegt hij trots.

Hij praat niet veel, de jongen voegt er alleen aan toe dat hij ‘er van houdt om mensen te helpen en aan het lachen te maken’, voordat hij terugkeert naar zijn positie met een nepkanon, een nepraket en een Oekraïense vlag.

READ  Rusland, dat niet was uitgenodigd op de begrafenis van Elizabeth II, veroordeelt de "godslasterlijke" houding van Londen