Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Direct – Bronchiolitis: de epidemie vordert nog steeds in Frankrijk

Covid + griep

Co-infecties kunnen ernstiger zijn dan eenvoudige infecties.

Gezondheid en welzijn

Bronchitis: toenemende indicaties

De bronchiolitis-epidemie is de afgelopen dagen op een hoog niveau doorgegaan, volgens het Franse bureau voor volksgezondheid in een wekelijks rapport, deze woensdag: de afgelopen week, die verstreek op 27 november, werd gekenmerkt door “een aanhoudende toename van bezoeken aan spoedeisende hulp en ziekenhuisopnames voor bronchiolitis bij kinderen jonger dan twee jaar.” in Europees Frankrijk.

En ze benadrukte dat “de ernst van de epidemie met name (merkbaar) is in de hele grootstedelijke regio en in Guadeloupe.”

Vaccin: we nemen de staat

De Covid-vaccinatiecampagne glijdt weg, vooral omdat de Fransen verdwalen in de lawine van aanbevelingen. Een paar reminders over recall ⤵️

Gezondheid en welzijn

COVID-vaccinatie: Kom je in aanmerking voor een boosterprik?

griep

We beoordelen de overgang van verschillende regio’s naar de epidemische fase

Gezondheid en welzijn

Influenza: verklaarde epidemie op het vasteland van Frankrijk

Een griepepidemie uitgeroepen in Metropolis

Vandaag, woensdag, kondigden de gezondheidsautoriteiten in Frankrijk de afkondiging aan van een seizoensgriepepidemie, aangezien deze Bretagne en Normandië trof, aangezien het land al wordt geconfronteerd met golven van bronchiolitis en Covid-19.

“Bretagne en Normandië zijn veranderd in een epidemie”, verklaarde de Franse volksgezondheidsdienst vorige week tot 27 november in een rapport. In het buitenland heeft de griepepidemie Martinique, Mayotte en Réunion al getroffen.

READ  Ben jij een van de 10% van de bevolking die deze puzzel kan oplossen?

COVID-19: Bescherm uzelf voor de feestdagen

“Als je tijdens de feestdagen in goede vorm wilt zijn, is dit het moment om jezelf te beschermen”, zei hij. frankrijkinfo Infectieziektespecialist Anne-Claude Cremieux. De specialist moedigt de Fransen aan om het masker terug te brengen naar het openbaar vervoer, omdat het zowel beschermt tegen Covid-19 als tegen bronchiolitis en griep.

Ze legde ook uit: “Bescherming is een booster-injectie, wanneer de oude meer dan zes maanden oud is.”

Bronchitis: een wake-up call voor 10.000 zorgverleners

erin inbegrepen Globalisme, beschrijven 10.000 zorgverleners, waaronder 400 afdelingshoofden en alle geschoolde pediatrische verenigingen het ziekenhuis onder grote druk in het licht van een epidemie van bronchiolitis. “We dachten dat het vervoeren van kinderen op 300 kilometer van huis een grote verslechtering van de zorg was, en we zien nu dat het erger kan: we kunnen niet langer vervoeren omdat de epidemie overal is overgeslagen en alle Franse pediatrische diensten heeft verzadigd”, schrijven ze. , wordt ook verwezen naar niet-geprogrammeerde operaties, opname in een ziekenhuis zonder kamer of het ‘vroeg’ wegsturen van patiënten naar huis. Ze waarschuwen dat “de kindersterfte nu stijgt in Frankrijk”.

Ze dagen Emmanuel Macron rechtstreeks uit en vragen hem zo snel mogelijk in te grijpen om het ziekenhuisregime te versoepelen: “Mijnheer de president, uw stilzwijgen is oorverdovend”, zeggen ze. Volgens hen bleef het eerste verzoek dat op 21 oktober naar het staatshoofd werd gestuurd, onbeantwoord. En de kinderartsen concluderen: “Meneer de president, meer dan ooit leidt de huidige crisis tot meer ontslagen. Terug naar de muur, zal Frankrijk zijn kinderen kunnen redden?”

READ  Onderzoekers zijn gealarmeerd door de gevolgen van een 'leger van kikkers' dat wordt gevoed door een student

Twitter zal laster niet langer bestrijden

De nieuwe Twitter-baas Elon Musk is van plan het modereren van inhoud op Twitter te verstoren, inclusief het beëindigen van de strijd tegen Covid-desinformatie.

“Vanaf 23 november 2022 zal Twitter niet langer beleid handhaven met betrekking tot verkeerde informatie over Covid-19”, verwijst naar een zeer zeldzaam en zeer kort persbericht van het bedrijf uit San Francisco, dat niet werd geciteerd. Amerikaanse pers.

Net als Facebook, Instagram en YouTube heeft Twitter tijdens de pandemie specifieke regels opgesteld om verkeerde gezondheidsinformatie te bestrijden. Het platform besloot met name om berichten met valse informatie over Covid-vaccins te markeren en te verwijderen, en vervolgens de betrokken accounts na vijf waarschuwingen op te schorten.

Covid: aanbevelingen van de premier

Elizabeth Bourne lanceerde dinsdag een “plechtige oproep” om barrièregebaren te respecteren in het licht van een “nieuwe golf” van de bevestigde COVID-19-pandemie. De premier waarschuwde dat het virus “nog steeds dodelijk is”.

Gezondheid en welzijn

Geconfronteerd met het spook van de negende golf van Covid, pleitte Bourne voor het dragen van een masker tijdens het transport

91.814 nieuwe covid-gevallen

Volgens dinsdag gepubliceerde gegevens van Public Health France zijn er de afgelopen 24 uur 91.814 nieuwe positieve gevallen van Covid-19 geregistreerd. De stijging in 7 dagen is 41,7%.

Gezondheid en welzijn

"Verdubbel uw waakzaamheid" : Olivier Véran waarschuwt voor de drievoudige epidemie die Frankrijk bedreigt

Op weg naar de negende golf?

Het aantal besmettingen neemt weer toe, terwijl de ziekenhuisopnames vorderen, na een maand van daling. Het besmettingspercentage begint ook in de hele regio te stijgen. Er zijn veel tekenen die sommige specialisten zorgen baren, in een tijd waarin bronchiolitis en griep tegelijkertijd toenemen.

Gezondheid en welzijn

COVID-19 - Toename van vervuiling: op weg naar een negende golf voor Kerstmis?

Een oproep tot voorzichtigheid

Elizabeth Bourne lanceerde dinsdag een “plechtige oproep” om barrièregebaren te respecteren in het licht van een “nieuwe golf” van de bevestigde COVID-19-pandemie. De premier waarschuwde dat het virus “nog steeds dodelijk is”.

Gezondheid en welzijn

Geconfronteerd met het spook van de negende golf van Covid, pleitte Bourne voor het dragen van een masker tijdens het transport