Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze film is 100 jaar oud en met 5 uur en 30 minuten is deze Napoleon-film indrukwekkender dan die van Ridley Scott

Deze film is 100 jaar oud en met 5 uur en 30 minuten is deze Napoleon-film indrukwekkender dan die van Ridley Scott

Cultuur nieuws Deze film is 100 jaar oud en met 5 uur en 30 minuten is deze Napoleon-film indrukwekkender dan die van Ridley Scott

delen:


Napoleon was een van de meest verwachte films van het einde van het jaar. Het is niet verwonderlijk dat de door Ridley Scott geregisseerde film met Joaquin Phoenix en Vanessa Kirby in de hoofdrollen veel discussie en controverse heeft opgeleverd. Eén ding lijkt echter bewezen. De beste speelfilm over Napoleon ooit gemaakt is niet een film uit 2023, maar een film van bijna 100 jaar geleden.

100 jaar met Ridley Scott

Het is 1927 (96 jaar voordat Ridley Scott Napoleon uitbracht) en een jonge Seventh Art-kunstenaar staat op het punt een filmische klap in zijn gezicht te krijgen van Abel Gance. “Napoleon zoals gezien door Abel Gance” ging in première tijdens een gala in het Palais Garnier op 7 april 1927. Voordat ze zichzelf uitnodigde naar verschillende andere Europese landen. Deze film, die over het algemeen meer dan 5 uur en 30 minuten duurt (er bestaan ​​verschillende versies), volgt het leven van Napoleon van de winter van 1781 (Brennes) tot 1796 (het begin van de Eerste Italiaanse Campagne).

Napoleon (1927), dat bij de release werd geprezen als een meesterwerk, raakte in de vergetelheid voordat het tientallen jaren later werd gerehabiliteerd, dankzij een restauratie die begin jaren tachtig werd georganiseerd door stille filmhistoricus Kevin Brownlow. Sindsdien hebben vele restauraties elkaar opgevolgd. De laatste wordt in 2024 verwacht. Napoleon, geregisseerd door Abel Gance, was een belangrijk keerpunt in de cinema Zowel vanwege het gevoel voor episch als vanwege de innovatieve technieken die worden gebruikt om een ​​theatervoorstelling tot leven te brengen die nog nooit eerder is gezien.

READ  Zangeres Britney Spears bevrijd van voogdij van haar vader

Deze speelfilm presenteert een montage afgewisseld met snelle montages, meerdere shots van dezelfde reeks via montage mogelijk gemaakt door een meercamerasysteem, het gebruik van een onderwatercamera, caleidoscopische beelden, splitscreens, shotkalibratie en zelfs visuele effecten. Kort, In 1927 introduceerde Napoleon het merendeel van de technieken die vandaag de dag nog steeds in Hollywood en de rest van de wereld worden gebruiktHet brengt cinema naar een nieuw tijdperk, het tijdperk van het grote spektakel.


Een keizerlijke kroning aan de kassa?

Napoleon is sinds de release op 22 november 2023 een hit in de Franse bioscopen. Rekening houdend met de previews trok de door Ridley Scott geregisseerde film in de eerste week in Frankrijk maar liefst 764.000 bezoekers, een eervol resultaat voor een historisch fresco dat loopt ongeveer 2 uur en 40 minuten lang, maar een aanzienlijk verschil met de 1,2 miljoen Gladiatoren voor een vergelijkbare periode. Internationaal, De overleden Franse keizer haalde 85 miljoen dollar op, wat onvoldoende bleek om een ​​groot budget van 200 miljoen dollar (exclusief marketingkosten) te dekken. Bonaparte zal veel kijkers moeten overtuigen zijn schatkist aan te vullen voordat de “streaming” exclusief op Apple TV + wordt uitgebracht op een datum die in onze landen nog onbekend is.


Over Ridley Scott

Cultuur nieuws

“People Were Screaming” 44 jaar geleden veranderde deze sciencefictionfilm van regisseur Ridley Scott de cinema voor altijd

Cultuur nieuws

“We bevinden ons in een volkomen slechte situatie” Ridley Scott vergelijkt AI met een massavernietigingswapen

Cultuur nieuws

‘Er raakten veel mensen gewond’ De vechtscène in de film van Ridley Scott had een drama kunnen worden