Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze Breton wil het wereldrecord vestigen met haar verzameling objecten uit de animatiestudio Ghibli – de avondversie van West-Frankrijk

Eloïse Von Velvet, Miss Tattoo Bretagne 2018, oorspronkelijk afkomstig uit Guingamp (Côtes-d’Armor), is een grote fan van anime van de beroemde Japanse studio Ghibli. Met 1.302 objecten en beelden geïnspireerd op dit universum is het goed op weg om het Guinness World Record voor de grootste collectie ter wereld te claimen.

in 26 Eloise Gigat, Bijnaam Eloise von Velvet Op Instagram jaagt hij altijd zijn kinderdromen na: met 1302 items gerelateerd aan de wereld van beroemdheden Japanse animatiestudio’s Ghibli, jongedame uit Guingamp (Côtes-d’Armor), nu gelegen in de regio Parijs, is op weg om het wereldrecord voor de grootste groep in zijn soort te winnen.

Een passie die ontstond toen ik op zesjarige leeftijd voor het eerst naar de animatiefilm keek Prins MononokeEn Di Hayao Miyazaki. blikseminslag: “Het onderscheidde me meteen, het poëtische aspect, zijn zeer diepe morele waarde in de relaties tussen mens, dier en plant …”

Elke verjaardag en verjaardag

De volgende films worden verslonden en het begin van de groep wordt gevormd op twaalfjarige leeftijd: “Op mijn verjaardag gaf mijn zus me veel beeldjes van Hauru, Sophie en Marco [personnages du Château ambulant, son film préféré]. Hier ben ik begonnen. Daarna keek ik naar elke verjaardag, elke verjaardag voor nieuwe items. “

In de loop der jaren is zijn “Ghibli Room” gevuld met honderden beeldjes, knuffels, goodies en beeldjes. Zozeer zelfs dat er vandaag 1302, wat waarschijnlijk het wereldrecord is: “Anderhalf jaar geleden Mijn vriend David Michigan, vertelde hij me dat ik misschien wel de grootste collectie ter wereld heb, en dat het de moeite van het bekijken waard was. Ik ging naar de site Guinness Book of Records, en ik zag dat er niets is, behalve het wereldrecord aan de kassa van een buitenlandse animatiefilm, met ontvoerd . »

READ  De nominaties zijn binnen en een van de kandidaten is in gevaar!
De esthetiek van Hayao Miyazaki’s personages, zoals die van “My Neighbor Totoro”, heeft bioscoopbezoekers van over de hele wereld aangetrokken. (Illustratie: Fotobureau)

“Drie of vier uur per dag”

Ze zet stappen en breidt haar collectie uit, en vorige week valt het nieuws: “Ik kreeg een bericht dat ik was geselecteerd om het wereldrecord te vestigen. Het enige wat ik nu hoef te doen, is mijn verzameling controleren met de recorder en vervolgens een video sturen waarin ik elk stuk één voor één zal opnemen… Het duurt uur,” Ze lacht, vrolijk.

Waar hij ook uren mee bezig is, is het zoeken naar zijn favoriete beelden: “Ik breng daar ongeveer drie of vier uur per dag door. Ik heb bestanden op mijn laptop met apps voor online verkopen: Vinted, LeBonCoin, eBay, Amazon … Ik koop veel in Japan. Ik bereid mezelf voor om ’s nachts wakker te worden en te bieden op tijdzones Japans. Ik heb goede prijzen weten te bemachtigen.”

dure passie

Omdat zijn passie ook een luxe is: “Je moet eerlijk zijn, om zo’n grote groep te hebben, heb je geld nodig. De afgelopen maanden heb ik er ongeveer 1.200 euro per maand aan uitgegeven. Er zijn de kosten van artikelen, belastingen, douanekosten … “

Nu woonachtig in de omgeving van Parijs, is Guingampaise Éloïse Von Velvet een absolute fan van de studio’s Ghibli-wereld, zozeer zelfs dat ze op weg is om het wereldrecord voor grootste groep te behouden. (Foto: Eloise von Velvet)

Een passie als alle voor de onverslaanbare visagist in de filmografie van de Japanse professor, wiens film ik tientallen keren heb bekeken: “Ik rook niet, ik drink niet, ik heb geen auto… Ik ben opgegroeid met het haar van de Studios Ghibli-films, het maakt deel uit van de magie, net als de andere met Disney. En het is erg bevredigend als je een item kunt krijgen waar je moeite mee hebt.”

READ  Isabel Moreni-Bosque legt uit waarom ze het afgelopen TPMP-seizoen heeft gemist

Een van zijn favoriete dingen is het standbeeld van Gigi de kat, Kiki’s bezorgservice, God-Cerf Muziekdoos Prins Mononoke… Elk is ongeveer 1.000 euro waard. En vele anderen zullen volgen: voor wie was hij nog meer? Miss Bretagne Tattoo 2018En “Het houdt niet op, ze blijven elke week dingen fotograferen … Ik ben niet van plan te stoppen, ik ben bang dat mijn titel nu van me wordt afgepakt!”