Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze beschuldigingen over door de VS gefinancierde Oekraïense laboratoria voor de productie van “biologische wapens” zijn ongegrond

Deze beschuldigingen over door de VS gefinancierde Oekraïense laboratoria voor de productie van “biologische wapens” zijn ongegrond

In augustus 2005 ondertekenden ook de Verenigde Staten en Oekraïne Akkoord over Amerikaanse steun voor onderzoek dat specifiek verband houdt met de bedreigingen van biologische wapens in Oekraïne.

Dat laatste beoogt, volgens Andrew Weber, “Het verbeteren van laboratoria voor de volksgezondheid, waarvan de missie vergelijkbaar is met die van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (dat is de belangrijkste instantie voor de bescherming van de volksgezondheid op federaal niveau in de VS, noot van de redacteur)”.Deze laboratoria hebben recent een belangrijke rol gespeeld bij het beperken van de verspreiding van Covid-19‘, hij voegt toe.

In 1969 verklaarde Richard Nixon, de toenmalige president van de Verenigde Staten, dat land: opgeven Om allerlei biologische wapens te gebruiken. Een paar jaar later ondertekenden de Verenigde Staten een Biologische Wapens Conventie, die het laatste verbiedt. Het werd in 1975 in het land van kracht. Oekraïne, evenals de overgrote meerderheid van de VN-lidstaten, hebben dit verdrag ook geratificeerd.

Er is een wijdverbreide misvatting dat de Verenigde Staten biologische wapens maken

volgens Vicki SuttonRegisseur Centrum voor Biologische Defensie, Recht en Beleidsstudies Vanuit de American University of Texas Tech werken de Verenigde Staten al tientallen jaren samen met andere landen Het verminderen van biologische wapens en het bevorderen van onderzoek om eventuele ziekteverwekkers te neutraliseren.

Er is een wijdverbreide misvatting dat de Verenigde Staten biologische wapens maken”, legt Vicki Sutton uit en legt uit dat de Verenigde Staten juist werken, met name met een aantal voormalige Sovjetrepublieken, om biologische wapens te neutraliseren, zoals ook beschreven in academische papers.

READ  Cette lune de Saturne cacherait aussi un ocean sous sa surface

De Sovjet-Unie had het grootste biologische wapenprogramma ooit gemaaktNa de ontbinding in 1991 hebben de Verenigde Staten verschillende toezeggingen gedaan om de potentiële bedreigingen in verband met door de Sovjet-Unie ontwikkelde wapens te verminderen.Coöperatief dreigingsreductieprogrammaZe is van massavernietiging”, die afhankelijk is van een agentschap van het Amerikaanse ministerie van Defensie, is aanzienlijk gelanceerd.

om potentieel te verminderenoverstroming“Met betrekking tot biologische wapens zijn de Verenigde Staten ook toegewijd.”Zoek hulp Je kunt dus direct reageren“Op het vrijgeven van biologische wapens in landen die vroeger deel uitmaakten van de Sovjet-Unie”, identificeert Vicki Sutton.

Het merkt ook op dat het Internationaal Verdrag voor het verbod op biologische wapens niet voorziet in een inspectie- of verificatiemechanisme, maar dat landen die het hebben geratificeerd, vrijwillige rapporten indienen, genaamd “CBMVolgens sommige geleerden bleef de Sovjet-Unie, zelfs na de ratificatie van het Verdrag inzake biologische wapens, ontwikkeling van biologische wapens.