Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deschamps’ beschuldigingen tegen L’Equipe

Als hij beschikbaar is geweest voor de pers sinds hij het trainingsuniform aantrok, is L’Equipe lange tijd kwalijk genomen door Didier Deschamps aan het einde van zijn carrière bij de Blues.

Twee jaar na het opheffen van het WK in het Stade de France deed Didier Deschamps hetzelfde met de Europa Cup in juli 2000. Maar op 31-jarige leeftijd weet de aanvoerder van de Blues al dat zijn verhaal met de Blues eindigt. Hij zal tot september gepusht worden om de Franse fans te begroeten, maar de driekleurige middenvelder wist al voordat het EK in België en Nederland van start ging dat het tijd was om met pensioen te gaan. Naar aanleiding van een artikel van Vincent Duloc, “Deschamps, meer dan een speler”, in het team.

Lees ook:Slecht nieuws voor Marokko!Mbappé beroofd van elfFIFA-ranking: grote controverse vanwege de Blues?

Als hij niet aarzelde om het artikel te lezen, overtuigden zijn familieleden hem ervan dat het een campagne tegen hem was. De respons was extreem: Didier Deschamps besloot tijdens het EK de pers niet te woord te staan. Voordat hij naar Oostende vertrok, kwam Didier me opzoeken en zei: “Ik ga niet naar de pers, en ik ga niet meer.” Hij beschouwde zichzelf als een illegaal slachtoffer van een perscampagne georganiseerd door het team, waarin stond: Deschamps, het is oké, maar misschien is het tijd om Vieira te zien, die zich onlangs Philippe Tournon herinnerde, voormalig hoofd van de Blues-pers. Ik argumenteer. Ik probeer hem te ontmoedigen. Hij vertelde me: verspil je tijd en energie niet. Mijn beslissing is genomen, en ik niet. »

Ik heb het slecht getest

Meer dan twintig jaar later snapt Vincent Duloc het nog steeds niet. “Ik weet nog steeds niet waarom hij mij de schuld geeft op dat papiertje waarop ik zei dat Patrick Vieira een betere speler is geworden dan hij, maar er is niemand meer ervaren en belangrijker dan hij. Hij moet blijven spelen.” Journalist herinnerde zich wie het team In een documentaire film gewijd aan de presentatie op Euro 2000 op maandag. “Ik denk dat de strekking van het artikel is dat ik er als speler was, maar vooral voor veel andere dingen die niets met het veld te maken hebben: invloed, leiderschap… Het doet pijn. Ik heb er erg onder geleden”verantwoorden.

READ  Mercato: Manchester United wijst Felix af ondanks XXL-aanval! - Amerikaans voetbal

Een zin uit de kleedkamer maakt de overtuigingskracht compleet. Volgens Vincent Duloc was Christophe Dugarry al ontslagen: “Deschamps is uitgeschakeld in het voetbal. Zijn rechterwiel heet Vieira en zijn linkerwiel heet Petit.” De woorden verrasten destijds sommige blues niet. Dat Verbaast me niet. we zeiden veelFabien Barthez antwoordde. Het is Duga, de klassieker. Veel Emmanuel Petit.

Maar Didier Deschamps blijft ervan overtuigd dat deze zin niet uit de mond van Christophe Dujarry kwam. Dit is verkeerd. 100% veilig. Duga, hij kan dingen doen, maar het is niet zijn formule. Ik weet hoe hij praat en hij zal geen filosofische formules maken. DatHet is een formule voor iemand die goed kan schrijven en woorden kan gebruiken.” Bevestigd, opnieuw gericht op Vincent Duloc…