Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Derde instorting internet en vaste telefoon in 10 dagen in Valsper: Knaagdieren deze keer?

Opeenvolgende storingen van vaste telefoonnetwerken en internet tot woede van kooplieden en inwoners van Maureillas-Las Illas, in de Pyrenees Orientals.

Als Maureillas een verfijnd breiwerk en grote sportscholen had, was daar een atypische 10-daagse competitie gaande tussen Orange en departementaal afgevaardigde Altitude 66, over opeenvolgende storingen van de vaste lijn en internetnetwerken. Inderdaad, na drie dagen van stroomstoring begin vorige week, van maandag 8 tot en met woensdag 10 november, is het de zondag en maandag dat de stroomstoring leidde tot verontwaardiging bij bewoners en handelaars, en onrust in het gemeentehuis, bij het postkantoor en zelfs de gemeentepolitie.

Dit onderwerp zorgt voor opschudding, want het is al de derde grote storing in drie weken tijd. Bovendien, als de eerste een duidelijke oorsprong heeft, namelijk het rippen van glasvezellijnen in actie, is het onmogelijk om de oorsprong van de laatste twee te weten, die van invloed lijken te zijn op vaste telefonie, koper-ADSL en ook, voor de laatste, meer willekeurig, glasvezelnetwerken als we gaan Straat naar straat van normaal bedrijf naar lage snelheid of naar volledig afgesneden.

“Het is een complete vernietiging.”

Geen post meer, geen creditcards meer, geen geldautomaten meer, geen telefoontjes of afspraken meer. Elk bedrijf past zich aan naar zijn mogelijkheden. Ook scholen worden getroffen, terwijl gemeentemedewerkers hun persoonlijke laptops gebruiken om te werken: “Het wordt ingewikkeld, omdat we met opeenvolgende storingen onze pakketten hebben uitgeput”, zeiden sommigen. “Afspraken zijn geblokkeerd, we moeten naar Bolo en gelukkig helpt de vestiging in San Andre ons ook”, zeggen Nicole en Eve van de Rural Home Help Association.

READ  Ook Vava en Anker werden van het podium gehaald

Woede zegeviert ook over gekozen functionarissen: “We slagen er niet in om een ​​antwoord te krijgen, iedereen slaat zijn verantwoordelijkheid over, het is totale vaagheid en het is zeer verontrustend”, zeiden Jan Villa, de burgemeester, en Michel Visern, de elektronica-afgevaardigde. Netwerken en communicatie.

Bij de apotheek van 3 Vallées, die afhankelijk is van het netwerk om gezondheidsgegevens te verzenden, besloten de managers dit keer te investeren in een reserve 4G-switch, “zonder te weten of deze alle werkstations zou ondersteunen”. Als Spar en het huis van iedereen het overleven, is het algemene gevoel om op te geven en als Grid maandagavond lijkt te zijn hersteld, blijft iedereen pessimistisch en vraagt ​​​​zich af wanneer “Network weer zal springen”.

Knaagdieren aan de basis van het recente falen van internet?

Begonnen op zondag 14 november, zou de netwerkstoring met betrekking tot de sector rond Morillas (of zelfs bepaalde gebieden van Bolu) zijn oorsprong kunnen hebben in een “kwaadaardige daad” van een of meer … knaagdieren!

Volgens de zeer korte maar consistente uitleg van operator Orange en managementvertegenwoordiger Altitude66, werden de kabels doorgesneden door deze kleine zoogdieren, waardoor de vaste telefoonnetwerken en het internet verder uitvielen. Een zeer zeldzaam geval op de netwerken, hoewel er al een precedent is in Valsper, werden afgelopen winter 10.000 huizen getroffen door deze gigantische storing.

Maandagmiddag om 12.00 uur trok Altitude66 een noodstroomkabel in de stad en de omliggende gebieden.

Lees ook:
Algemene storing van netwerken in Valsper: ‘We leefden een Black Monday’