Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Denk er niet meer over na: geld maakt gelukkig

Rijk zijn maakt niet gelukkig, maar iedereen huilt liever in een limousine. Jarenlang leek het erop dat psychologisch onderzoek deze beroemde uitdrukking ondersteunde, maar recente studies lijken iets gecompliceerder aan te tonen: Geld brengt geluk, maar simpelweg omdat mensen die meer geld hebben, over het algemeen meer kansen hebben en beslissingen kunnen nemen die hun geluk vergroten, en dit kan anderen helpen of ervaringen hebben die onze dag opvrolijken.

maar er is een probleem : gebrek aan tijd. Als je in de val loopt van onophoudelijk werken, heb je heel weinig tijd en kun je geen geld uitgeven aan je favoriete hobby’s. En nog een ding: brengen een gigantische auto en een gigantische tv geluk? Nou ja, slechts tot op zekere hoogte. Als je ze als vanzelfsprekend beschouwt, nee, maar als je leert dankbaar te zijn voor alles wat je hebt, is de kans groter dat ze geluk brengen.

Als je in de val loopt van onophoudelijk werken, heb je heel weinig tijd en kun je geen geld uitgeven aan je favoriete hobby’s.

Psychologie vandaag Biedt enkele ideeën om het geluk te vergroten, gebaseerd op advies van de “Happy Money”-auteurs, professoren van de Harvard Business School en experts op dit gebied. Lees aandachtig.

Koop ervaringen

Zoek activiteiten en ervaringen die je leuk vindt, of het nu gaat om zwemmen met dolfijnen of een naaicursus volgen, als dat je ding is. Ervaring maakt je rijker dan wat dan ook.

dingen waarderen

Ga niet elke dag naar restaurants als je wilt genieten van restauranteten. Ga in plaats daarvan naar een restaurant dat u als speciaal beschouwt voor speciale gelegenheden.

READ  Weer: een zeldzame iriswolk in de lucht van China (video)

Neem de tijd

Tijdgebrek is een vorm van armoede. Een studie concludeerde dat reizigers die meer tijd besteedden aan het genieten van een reis gelukkiger waren dan degenen die minder besteedden (niet zo verwonderlijk). Wederom, niet verrassend, verhoogt het geluk door dicht bij het werk te wonen, net als gemengde schema’s (thuiswerken is geweldig, maar onderschat niet de waarde van een gezellig praatje met collega’s, dat brengt ook geluk).

Betaal nu en consumeer later

Soms is anticipatie het beste deel van elke ervaring. U kunt dit effect maximaliseren door uw aankopen vooraf te betalen. U geeft waarschijnlijk minder uit en geniet ervan meer uit te geven. Aan de andere kant zal het opbouwen van schulden u waarschijnlijk stress bezorgen.

Geef aan anderen

Het zal je misschien verbazen te horen dat voor bijna ieder van ons geluk vaak voortkomt uit het geven aan anderen (zelfs meer dan aan onszelf). Het is een goed idee om te geven op basis van uw inkomen, maar studies hebben aangetoond dat zelfs mensen die moeite hebben om rond te komen, gelukkiger zijn nadat ze anderen hebben geholpen.

Vriendelijk zijn voor anderen (niet alleen geld aan hen uitgeven) is de geluksfactor.

Uiteindelijk suggereert de opkomende wetenschap van welzijn dat geluk niet gerelateerd is aan de bezittingen die je bezit, maar aan hoe je je dagelijks voelt. Vriendelijk zijn voor anderen (niet alleen geld aan hen uitgeven) is de geluksfactor.

Zorg voor jezelf

Het klinkt misschien gek, maar veel onderzoek toont aan dat voldoende slaap en lichaamsbeweging verband houden met een positieve stemming. Goede voeding is ook gekoppeld aan welzijn. We denken dat snoep ons gelukkig maakt, maar onderzoek heeft aangetoond dat het eten van vis, fruit en groenten ons humeur verbetert. Nogmaals, dit kost tijd.

Merk op dat studies aantonen dat mensen in zowel rijke als arme landen gelukkiger worden na de leeftijd van 50 jaar.

En als curiositeit : Als u dit advies moeilijk kunt toepassen, althans voorlopig, houd er dan rekening mee dat studies aantonen dat mensen, in zowel rijke als arme landen, gelukkiger worden na de leeftijd van 50 jaar.

READ  Rusland heeft met succes een nieuwe laboratoriummodule voor het internationale ruimtestation gelanceerd
Tonen zich verstoppen Inhoud