Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Democraten redden meerderheid in Senaat door cruciale zetel in Nevada te winnen

Ten slotte behielden de Democraten de controle over de Amerikaanse Senaat. Vier dagen na de tussentijdse verkiezingen versloeg de vertrekkende Democratische senator Catherine Cortez Masto op zaterdag 12 november nipt de Republikein Adam Laxalt in Nevada.

Deze 50 zetels zijn genoeg voor de partij van Joe Biden om de controle over de Senaat te behouden, aangezien onder de Amerikaanse grondwet vice-president Kamala Harris de macht heeft om uit senatoren te kiezen. Vanuit Cambodja, waar hij op een officiële reis is, zei de Amerikaanse president dat hij het voelde “aanjager” De uitslag van deze tussentijdse verkiezingen, ook al lijkt het erop dat de Republikeinen nog steeds een meerderheid in het Huis kunnen krijgen.

De peiling in Nevada kreeg na de overwinning extra belang De Democratische senator Mark Kelly is vrijdagavond herkozen in Arizona. Dat leverde zijn partij 49 zetels op. Republikeinen hebben momenteel 49 zetels – de zetel in Alaska is nog niet officieel toegekend, maar een van de concurrerende Republikeinse kandidaten kan niet ontsnappen – maar er is nog maar één zetel te vullen, op 6 december in Georgië, waar de tweede ronde tussen Raphael Warnock (D) moet worden beslist Herschel Walker (Republikein).

Nevada bood een van de beste kansen voor Republikeinen om een ​​zetel terug te winnen. Dit toeristenland heeft een bevolking die zich zeer snel vernieuwt, wat de uitslag van de verkiezingen zo onzeker maakte.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Midterm 2022: In Nevada vallen Republikeinen de Latijnse stem aan

Republikeinse kandidaat Adam Laxalt heeft campagne gevoerd tegen de zittende Democraat door te proberen aan te tonen dat ze medeplichtig is aan het inflatiebeleid van Washington, in een staat waar de benzineprijs meer dan vijf dollar per gallon (ongeveer 1.316 euro per liter) bedraagt.

READ  Kosovo vertraagt ​​de inwerkingtreding van nieuwe regels aan de Servische grens

Begraven Republikeinse hoop op ‘rode golf’

Dit Democratische succes begraaft eens en voor altijd de hoop van de Republikeinen “Rode Golf” De slogan die voormalig president Donald Trump uitsprak, verwijzend naar de kleur die bij zijn kamp hoort.

Als ze nog steeds de mogelijkheid hadden om een ​​meerderheid in het Huis van Afgevaardigden te herwinnen, zouden de Republikeinen van de Senaat, vanwege het ontbreken van een meerderheid, geen wetten kunnen aannemen die in strijd zijn met de doelen van de Democraten, met name op het gebied van abortus of klimaat, noch voorkomen. Het aanstellen van rechters, ambassadeurs en overheidsfunctionarissen.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Midterm 2022: Latino-stem viel niet in het voordeel van Republikeinen

Deze teleurstellende resultaten wekken verontwaardiging op onder de gekozen vertegenwoordigers van de oude grote partij in het Congres, wat een voorbode is van de mogelijkheid om de rekeningen te vereffenen. In een bericht onthuld PolitiekVerschillende senatoren vragen Trump om een ​​stemming uit te stellen om hun leider in de Senaat te kiezen die voor volgende week is gepland, blijkbaar een uitdaging voor tenor Mitch McConnell die herbenoemd wil worden.

“We zijn allemaal teleurgesteld dat de ‘rode golf’ er niet is gekomen, en daar zijn verschillende redenen voor.”Ze schrijven dat ze een discussie over dit onderwerp willen openen.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Halverwege 2022: Donald Trump wordt geconfronteerd met de angstaanjagende ‘verliezer’-aanduiding

Het einde van de Republikeinse waanideeën van de Senaat betekent een tegenslag voor Donald Trump, die naar verwachting dinsdag zal aankondigen dat hij bij zijn derde poging president zal worden. Kalenderkans of niet, het zal ook de dag zijn van de release van de memoires van een potentiële rivaal van Donald Trump, zijn voormalige vice-president Mike Pence.

READ  Ze verdwijnt in het bos en haar lichaam werd twee dagen later gevonden in een walgelijk dier

Le Monde met Associated Press en Agence France-Presse