Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Delphine Arnault, dochter van Bernard Arnault en metgezel van Xavier Niel, is gepromoveerd tot directeur van Dior

Delphine Arnault, dochter van Bernard Arnault en metgezel van Xavier Niel, is gepromoveerd tot directeur van Dior

eenvoudig
De wereldwijde luxegigant LVMH hernieuwt het management van zijn twee grootste merken, Louis Vuitton en Dior, met Pietro Beccari aan het roer van de eerste, en Delphine Arnault, dochter van Bernard Arnault, aan het roer van de tweede.

In een zeldzame dubbele aankondiging van deze omvang gaf de LVMH Group op woensdag 11 januari aan dat Michael Burke na tien jaar als CEO van Louis Vuitton – het vlaggenschipmerk, ’s werelds leidende luxe woning in verkoop – Michael Burke zal plaatsmaken voor Pietro Beccari, die ooit runde fashion Christian Dior Couture sinds 2018 nadat hij in 2006 het LVMH-sterrenstelsel betrad.

Lees ook:
Opnieuw wordt Bernard Arnault de rijkste man ter wereld, voor Elon Musk

Onder verwijzing naar het persbericht prees Bernard Arnault, CEO van LVMH, Michael Burke’s “enorme werk” dat Louis Vuitton in staat had gesteld “de kloof met zijn concurrenten te vergroten”. Michael Burke zal aan zijn zijde blijven tijdens de niet-gespecificeerde “nieuwe banen”.

Delphine Arnault, haar 47-jarige dochter, zal het Christian Dior-huis overnemen, ter vervanging van Pietro Beccari. Tot nu toe was ze Deputy General Manager van Louis Vuitton, verantwoordelijk voor het toezicht op alle productactiviteiten sinds 2013, na twaalf jaar voor Christian Dior te hebben gewerkt.

“Sous sa direction, la désirabilité des produits a considérablement progressé, permettant à la marque (Louis Vuitton) de voler de record en record. Zoon beschouwt aiguisé en zoon ervaart onvergelijkbare seront des atouts écisifs pour pour suivre le developmentpement de Christian Dior”, een schat zijn vader.

READ  Officiële waarschuwing van de Amerikaanse autoriteiten na de overname van Twitter door Elon Musk

“leidinggevende overdracht”

Deze twee benoemingen – die op 1 februari ingaan – zijn “duidelijke tekenen van vertrouwen, terwijl we ook het evenwicht tussen externe persoonlijkheden en leden van de Arnault-familie willen respecteren”, aldus AFP Arnaud Cadart, portefeuillemanager bij Flournoy. Hij schat dat “Pietro Beccari het bevel voert over een strategisch huis als er ooit een huis was, en Delphine Arnault is een ander solide roer in de groep: ze heeft zichzelf bewezen met een grote, goede baan bij Vuitton, het is een uitstekende aanstelling.”

Terwijl de titel van LVMH kort na deze aankondigingen 1,56% (€ 768,10) won op de beurs van Parijs, beschreven Bernstein-analisten de benoeming van Pietro Beccari als “zeer goed nieuws” om “een nieuw hoofdstuk van groei te openen” voor Louis Vuitton, geschat door zijn omzet in 2022 met “meer dan 22 miljard euro” – terwijl de luxegroep geen details geeft over de financiële prestaties van zijn merken.

De analisten van RBC Capital Markets van hun kant beschouwden deze managementwisselingen als “positief”, wat “ook de aanhoudende verandering van leiderschap binnen de familie Arnault weerspiegelt”, en schatten de omzet ook op 6,2 miljard euro.

Goed vertegenwoordigde familie

De vijf kinderen van de zakenman zijn al in dienst bij de LVMH-groep: naast Delphine werd Antoine, de oudste zoon, afgelopen december benoemd tot algemeen directeur van de holdingmaatschappij Christian Dior SE, die de nummer één positie in luxe LVMH ter wereld controleert, waar hij is tevens vice-voorzitter van het bestuur van de holding . Hij is ook gedelegeerd bestuurder van Berluti, voorzitter van de raad van bestuur van Loro Piana, directeur beeld en milieu van de LVMH-groep en bestuurder van LVMH. Alexandre Arnault is Executive Vice President van Tiffany Jewelers. Frédéric is de CEO van Tag Heuer en Jean is de directeur Marketing en Watch Development bij Louis Vuitton.

READ  Elektrische auto voor 100 euro per maand: dit zijn de modellen in kwestie

Patriarch Bernard Arnault, 73, werd met zijn gezin onlangs de eerste rijkdom ter wereld voor Elon Musk, het hoofd van Tesla, SpaceX en Twitter, volgens de Forbes-rating. LVMH kondigde ook aan dat de Amerikaanse juwelier Tiffany, na afronding van de overname in januari 2021, zal toetreden tot de horloge- en juwelendivisie van de groep.

De resultaten van de nummer één van de wereld in luxe voor 2022 zouden binnen enkele weken bekend moeten worden gemaakt en zullen naar verwachting verbeteren. In 2021 boekte de groep een winst van € 64 miljard, € 20 miljard meer dan in 2020. De mode- en lederwarendivisie – waartoe Vuitton, Dior, Céline, Givenchy, Fendi en zelfs Kenzo behoren – droeg meer dan € 30 miljard bij.